Man staat naast forum in Groningen en kijkt in de verte

BuildinG

Dé plek waar kennis over circulair, duurzaam, en klimaatadaptief bouwen wordt ontwikkeld, toegepast en gedeeld. BuildinG is thuis in de toekomst!

Doel: bedrijven en de regio helpen met innovaties en nieuwe kennis, om te komen tot een vitale en veerkrachtige regionale bouweconomie

Doelgroep: ondernemers, onderzoekers, studenten, bewoners en overheden met innovaties in de gebouwde omgeving van Groningen

Looptijd: 2016 – 2023

Programmapartners:  Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Bouwend Nederland en TNO

Thuis in de toekomst

Samen met TNO, Hanzehogeschool Groningen en Bouwend Nederland hebben we BuildinG opgezet: hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen.  In BuildinG komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. Aardbevingsbestendig, levensloopbestending en energiezuinig: BuildinG is thuis in de toekomst.

Het belangrijkste doel van stichting BuildinG is om bedrijven en de regio te helpen met innovaties en nieuwe kennis, om te komen tot een vitale en veerkrachtige regionale bouweconomie.

BuildinG wordt jaarlijks door meer dan 5.000 mensen bezocht. Kennisbijeenkomsten, demonstraties en rondleidingen blijven grote groepen belangstellenden trekken. In de hal van BuildinG worden de laatste innovaties voor het aardbevingsbestendig maken van gebouwen getoond. Ook is er hoogwaardige seismische apparatuur voor de uitvoering van wetenschappelijke experimenten en de klimaatproeftuin, een proeftuin voor (regionale en integrale) klimaatadaptatievraagstukken.

Meer weten?

Meer weten of meedoen? Kijk op www.building.nl of neem contact op met directeur Jelle Pama.

Highlights