Vloggen, editten en programmeren op De Wieken in Ten Post

dec 7, 2017 | Algemeen

De kinderen van groep 6, 7 en 8 van CBS De Wieken in Ten Post doen mee met het project Let’s Youtube. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Economic Board Groningen.

In dit project krijgen de kinderen zes workshops waarin ze allerlei verschillende computervaardigheden leren en moeten gebruiken. Zo leren de kinderen programmeren met het computerprogramma Scratch. Ze leren over draaiboeken en storyboards voor youtube-filmpjes. En over vloggen, video’s maken, editten en bewerken. Ook mediawijsheid speel een rol. De kinderen leren bewust omgaan met sociale media en over de invloed die hier vanuit gaat.

De kinderen zijn bezig met het maken van een filmpje. In kleine groepjes moet er een écht goed filmpje opgenomen worden. En dat is nog lastiger dan je denkt! ‘De kinderen zijn ontzettend enthousiast voor deze middagen’, vertelt de al even enthousiaste juf Marieke. ‘Het is leuk om te zien hoe gemotiveerd de kinderen bezig zijn met hun Ipads. Dat er nog veel meer bij komt kijken, zoals overleggen en samenwerken, kritisch en creatief nadenken, past helemaal bij de manier waarop wij onderwijs geven op De Wieken.’

Op De Wieken vinden de ouders, leerkrachten en leerlingen het belangrijk dat de lessen aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en dat het onderwijs toekomstgericht is. Door middel van projectonderwijs wordt er dagelijks gewerkt aan de zogeheten ‘21st century skills’. Het project van I Turn IT sluit hier mooi op aan.

Bron: Noorderkrant