Toeristisch Groningen op de kaart in Noord-Italië

mrt 22, 2017 | Algemeen

Italiaanse journalisten bezoeken Noord-Groningen

Komend weekend, van 24 t/m 26 maart, wordt toeristisch Groningen onder de loep genomen door 8 Italiaanse journalisten. De Economic Board Groningen (EBG) heeft samen met recreatieve ondernemers in de regio, KLM, Arriva Touring en het NBTC Genua (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen afdeling Genua), een showcase georganiseerd. De regionale ondernemers die meewerken zijn Café Hammingh, Zeehondencentrum, Schathoes Menkemaborg, Café de Sleutel, Martini Hotel, Hotel Termunterzijl, Vesting Bourtange en het Groninger Museum.

Het doel is om meer toeristen te trekken uit Noord-Italië. De artikelen van de journalisten verschijnen in toonaangevende media in Noord-Italië.

Economic Board Groningen en toerisme

De Economic Board Groningen helpt toeristische ondernemers innoveren, zich profileren, samenwerken en de kwaliteit verbeteren. Zo kunnen ze Noord-Groningen populairder maken bij toeristen. De ondernemers zijn bezig gezamenlijk aantrekkelijke arrangementen op te zetten van Stad, Ommeland en Wad die eenvoudig digitaal te boeken zijn.

Programma

Vrijdag worden de journalisten ontvangen in het Martini Hotel om vervolgens wandelend kennis te maken met de stad Groningen en na afloop te dineren in Café de Sleutel. Zaterdag begint de kennismakingstoer; via Garnwerd en Zoutkamp naar Pieterburen, met een bezoek aan het zeehondencentrum, en aansluitend een wadlooptocht. Na de tocht op het wad wordt de Menkemaborg bezocht en de route vervolgd naar Appingedam om de hangende keukens te bewonderen. Aan het eind van de dag worden de journalisten gastvrij ontvangen in hotel Termunterzijl en krijgen zij een uitleg over de garnalenvisserij, daarna gaan ze per fiets naar de punt van Reide in de hoop zeehonden aan te treffen.

Zondag wordt Bourtange aangedaan waar een rondleiding door de vesting en een fietstocht rondom de vesting op het programma staan. Na afloop verhuist het gezelschap richting het Groninger Museum waar de journalisten worden ontvangen door directeur Blühm waar zij ter afsluiting van de reis kennismaken met de schatten en historie van stad en provincie.

Over Economic Board Groningen

De Economic Board Groningen (EBG) geeft de economie in Noord-Groningen een extra impuls. EBG wil zorgen voor meer bedrijvigheid en meer banen in Noord-Groningen.

Dit doet EBG door ondernemers met goede plannen te ondersteunen en te financieren, het onderwijs toekomstgerichte lespakketten aan te bieden, nieuwe bedrijven naar de regio te halen en te investeren in snel internet voor iedereen. Daarnaast helpt EBG de kansrijke sectoren bouw, 5G en ICT, toerisme en de groene chemie verder te groeien.