Terugblik EBG Kenniscafé 11 maart – ‘Veel ondernemers hebben geen idee dat ze in aanmerking komen voor subsidie’

mrt 13, 2019 | Algemeen

Welke subsidiemogelijkheden zijn er in Noord- en Midden-Groningen? En wanneer kom je in aanmerking voor subsidie? Zo’n 75 ondernemers waren afgelopen maandag aanwezig bij het EBG Kenniscafé over subsidies. De bijeenkomst vond plaats in Rietland in Zuidwolde en werd georganiseerd door Economic Board Groningen (EBG).

Subsidiemogelijkheden

Gerwin Wiersma van de Provincie Groningen vertelde over de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG), de Groninger ondernemersregeling (GO) en Innovatief en duurzaam MKB. Annigje Faber en Rob Bergsma van Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) vertelden over VIA, MIT, KEI en de regelingen van Economic Board Groningen.

Tip: zoek een goede adviseur

Aldrik Sebens, eigenaar van Duroflame in Bedum vertelde over zijn ervaringen met de InnovatieregelinG, de AdviesregelinG en het GROEIfonds van EBG. “In het begin waren subsidieregelingen een ‘ver van mijn bed show’ voor mij”, aldus Aldrik. “Als je aanspraak wilt maken op een subsidie is het belangrijk dat je je administratie goed op orde hebt. En het is verstandig om te wachten met het uitvoeren van nieuwe plannen totdat je duidelijkheid hebt over een bepaalde subsidie. Ik heb een goede adviseur en dat heeft mij erg geholpen.”

‘Stel elke vraag die je hebt’

Ook Vita van der Lijke van Roadbear Studios in Oudeschip vindt het prettig dat ze een goede adviseur heeft op het gebied van subsidies. “Het aanvragen van een subsidie legt wel wat extra druk op je bedrijf, met name als je een klein bedrijf hebt zoals wij. Ik adviseer iedereen die subsidie wil aanvragen om elke vraag te stellen die je hebt. Vraag advies aan andere ondernemers en informeer bij EBG, SNN en de provincie. Veel ondernemers hebben geen idee dat ze in aanmerking komen voor een subsidie. Je moet even de juiste weg weten!“ Roadbear Studios heeft gebruik gemaakt van de EBG InnovatieregelinG.  

Over EBG Kenniscafé

Maandag 11 maart was het vierde EBG Kenniscafé. EBG organiseert in 2019 vijf keer een EBG Kenniscafé over diverse onderwerpen. Ondernemers uit Noord- en Midden Groningen kunnen deze bijeenkomsten gratis bijwonen.  

Meer weten over subsidieregelingen in Noord- en Midden Groningen?

Kijk op onze pagina over geld en advies.
Ondernemers met vragen kunnen contact opnemen met Maarten Soppe of Erik Doorenspleet van EBG, via 050-2111668 of info@ebgn.nl.