Startup Community in Delfzijl opgericht – Volgende stap is een ‘kleintje’ Big Building

mei 24, 2018 | Algemeen

Afgelopen week is de Community Ondernemerschap Eemsdelta opgericht. Met deze community gaan we startups en bedrijven in Delfzijl en omstreken ondersteunen. Hoe? Met een groot netwerk, kennisuitwisseling, maar ook met huisvesting. Doel van deze community is om ondernemende studenten en startende ondernemers in Noord-Groningen met elkaar in contact te brengen en een plek te bieden waar ze met elkaar kunnen ondernemen. De Economic Board Groningen ondersteunt de community.

De nieuwe community wil startups op weg helpen en bedrijvigheid in Delfzijl stimuleren. Het bestuur van de stichting bestaat uit Erik Poelstra, Arnold en Karla Wielenga. Arnold en Karla zijn eigenaar van netwerkorganisatie Eemshaven.info en hebben een groot netwerk opgebouwd in de Eemsdelta regio. Erik Poelstra is eigenaar van Maalwerk Koffie. “We willen ervoor zorgen dat startende bedrijven in deze regio kunnen groeien”, aldus Erik. “Er is veel kennis en expertise aanwezig in Delfzijl en omstreken. Met de stichting proberen we dit samen te brengen op één plek, zodat veel huidige en ook nieuwe ondernemers hiervan kunnen profiteren. De nieuwe starterscommunity biedt advies en praktische hulp. Ook gaan we events organiseren waar sprekers hun kennis delen over thema’s waar vanuit de beginnende ondernemers vraag naar is.”

De volgende stap: betaalbare huisvesting
De stichting is nu opgericht. De volgende stap is het creëren van een eigen plek waar de startups kunnen werken. De Eemsdelta heeft veel te bieden. Maar een plek speciaal voor startende bedrijven is er nog niet. Erik woont in Delfzijl en wil voor zijn eigen bedrijf graag een locatie in Delfzijl openen. “We zoeken nu naar de meest geschikte locatie voor betaalbare werkplekken en kantoorunits. Hierover zijn we in gesprek met een aantal partijen. Ik verwacht dat we binnenkort meer nieuws hebben!” Ralph Steenbergen, bekend van de Big Building en initiatiefnemer van het pop-up warenhuis De Grote Roltrap in de stad Groningen, is als expert namens de EBG betrokken bij dit nieuwe initiatief. Na Delfzijl is Bedum aan de beurt.

Meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@ebgn.nl