Samenwerking centraal tijdens Toerisme Symposium Groningen

nov 15, 2016 | Algemeen

Marketing Groningen, Economic Board Groningen en Routebureau Groningen organiseren op donderdag 24 november het Toerisme Symposium Groningen in Cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Een dag met inspirerende (internationale) sprekers, workshops en netwerken met als doel om verbindingen te leggen tussen toeristische ondernemers, partners en instellingen.

Het symposium wordt geopend met een welkomstwoord van Gedeputeerde Patrick Brouns die ook getuige is van de bezegeling van de samenwerking tussen alle Groningse toeristische regiopartners. Hans Poll, directeur Marketing Groningen presenteert vervolgens de nieuwe toeristische campagne  2017- 2020. Duco Schenk, programmamanager Toerisme Economic Board Groningen, gaat daar verder op in met de presentatie van de toeristische programmalijn. Ter inspiratie volgt het verhaal van Claire Thayers uit Cornwall (UK) over de toeristische wedergeboorte van deze Engelse nummer 1 vakantieregio. Chris Zegers, presentator 3 op reis, sluit het ochtendprogramma af met zijn ervaringen met gastvrijheid wereldwijd.

Tijdens het middagprogramma kunnen deelnemers middels workshops aan de slag met het thema toeristisch ondernemen. De workshops variëren van het ontwikkelen van arrangementen tot de kunst van storytelling. Ook kunnen ondernemers werken aan het thema ‘van niets naar iets’ bij de workshop van Veenhuizen of kan men tips opdoen bij de workshop van Duco Schenk over het verbeteren van gastvrijheid, ondernemerschap, kwaliteit en online zichtbaarheid.

 

Na het opdoen van kennis en inspiratie kunnen de deelnemers verbindingen leggen bij de 10 verhaallijnen die de komende jaren centraal zullen staan in de campagne.

Het symposium vindt plaats in Cultuurhuis de Klinker in Winschoten van 09.30 tot 17.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot maandag 21 november op www.marketinggroningen.nl/symposium. Deelname is gratis.