Ruim baan voor groeiplannen TD Industry

okt 19, 2017 | Algemeen

GROEIfonds financiert uitbreiding Farmsumer technische dienstverlener

TD Industry in Farmsum groeit door de sterk gestegen vraag van grote industriebedrijven naar technische dienstverlening. Om de uitbreiding te financieren deed TD Industry een beroep op het GROEIfonds van de Economic Board Groningen. Samen met de ABN AMRO bank ondersteunt het GROEIfonds de plannen van TD Industry.

Technische dienstverlener TD Industry wordt door industriebedrijven ingeschakeld voor onderhouds- en reparatiewerk. TD Industry heeft daarnaast een ontwerp- en constructie-afdeling. De onderneming heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de Eemsmondregio nadat industriële ondernemingen hun technische diensten uit gingen besteden. Nu door de aangetrokken economie het werk bij de klanten van TD Industry verder toeneemt, stijgt ook bij TD Industry het aantal opdrachten snel.

Nieuwe banen

TD Industry heeft vijftien mensen in vaste dienst en huurt in piekperioden tot twintig mensen extra in. Dat gaat om monteurs, lassers, fitters, draaiers en ander technisch geschoold personeel. Om de groei te kunnen opvangen heeft TD Industry extra mensen nodig, zowel op de werkvloer als in het management. Directeur John Spraakman van TD Industry verwacht dat de extra activiteiten vijf à tien nieuwe banen opleveren.

Verstevigen en investeren

Spraakman is sinds eind vorig jaar samen met compagnon Bart Ruyterman mede-eigenaar van TD Industry. Met ondernemer Klaas Scholtens vormt het drietal de directie.

Investeerder Spraakman bezit naast TD Industry nog een aantal andere regionale ondernemingen. Spraakman: ’Het GROEIfonds is voor ons als bedrijf belangrijk omdat we onze positie kunnen verstevigen en kunnen investeren in groei. De steun van het GROEIfonds is daarmee ook van belang voor behoud en uitbreiding van banen in de regio.’

Partners

Het GROEIfonds verstrekt TD Industry een achtergestelde lening. De financiering doet het GROEIfonds samen met de ABN AMRO bank, die een lening verstrekt. Beide financiers vinden het partnerschap belangrijk vanwege het gedeeld risico. Deelname van de ene partij verlaagt de drempel voor de andere financier om eveneens te investeren.

Vakmanschap

Investeringsmanager Sytze Hellinga van het GROEIfonds zegt dat de financiering van TD Industry goed past bij wat het GROEIfonds wil bereiken: ‘TD Industry is een bedrijf dat kansen ziet en wil groeien. Het is een mooi bedrijf met goede mensen en veel vakmanschap. Het is belangrijk dat we dergelijke bedrijven versterken en voor de regio behouden.’ 

Over het GROEIfonds

Het Groninger Economisch Investeringsfonds (GROEIfonds) is een initiatief van de Economic Board Groningen, de organisatie die is opgezet om de economie in Noord-Groningen een impuls te geven. Het fonds heeft € 40 miljoen beschikbaar voor de financiering van plannen van ondernemers in negen Noord-Groninger gemeenten. Het GROEIfonds ondersteunt starters en mkb-bedrijven met leningen of participaties.