Precisielandbouw met drones en 5G

jul 23, 2020 | Algemeen

Binnen 5Groningen, programma van Economic Board Groningen, wordt een 5G pilot uitgevoerd op het gebied van precisielandbouw met drones. In deze video vertellen Pieter van Maldegem en Derk Gesink van aGroFuture en Jan Wiersma van Vliegend.nl over de aanpak en de rol van 5G. 

Meer over deze pilot

Bij drone-inspecties in de landbouw vliegt de drone over het land en maakt foto’s. Na afloop van de vlucht worden de foto’s verwerkt tot belangrijke informatie over het land/ perceel. Het doel van deze 5G-pilot is dat de boer kort na de vlucht een gedetailleerde taakkaart krijgt, waarmee hij snel verantwoorde beslissingen kan nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewasbescherming, bemesting en grondverbetering. 5G maakt het mogelijk om deze informatie kort na de vlucht al beschikbaar te hebben. De pilot wordt uitgevoerd door: aGroFuture, Vliegend.nl, KPN en Bosscher Precision Farming.

Over 5Groningen

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. Een belangrijk doel is om MKB-bedrijven in Noord- en Midden-Groningen koploper te maken in hun sector met behulp van 5G. Binnen het 5G fieldlab werken ondernemers en non-profit organisaties samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen. Meer over 5Groningen >