Ondernemersimpuls Noord-Groningen van start

sep 14, 2015 | Algemeen

Economic Board Groningen wil de lokale economie in Noord-Groningen versterken door bedrijven te stimuleren en daarmee de werkgelegenheid te bevorderen. Via Ondernemersimpuls Noord-Groningen worden nu ook kleinere financieringen mogelijk, zodat ook kleinere ondernemers en zzp’ers hun (groei)plannen kunnen uitvoeren. Niet gedreven door subsidies, maar uitgaande van de eigen kracht van ondernemers.

logo ondernemersimpuls groningenOndernemers die het niet lukt om bij commerciële banken een financiering te regelen, kunnen terecht bij Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Van belang is dat de ondernemer in één van de 9 gemeenten woont of onderneemt. De te verstrekken financiering dient bij te dragen aan behoud of het creëren van werkgelegenheid in Noord-Groningen.

Marco Smit, algemeen directeur Economic Board Groningen over Ondernemersimpuls: “Het is een financieringsvorm die bij uitstek past bij ondernemers en zzp’ers in Noord-Groningen. Naar ons idee vormt het een goede aanvulling op bancaire financiering of initiatieven zoals Kredietunies.”

Het gaat om financieringen tot ongeveer EUR 50.000 en daarmee zijn al veel ondernemers geholpen, zo leert de praktijk in andere provincies.

Smit vervolgt: “Het is vaak het laatste steuntje dat ondernemers nodig hebben om te groeien en te innoveren. En dat is waar Economic Board Groningen voor staat: ondernemers helpen om vanuit hun eigen kracht te ondernemen en door te groeien!”

Binnen dit project is de samenwerking gezocht met een aantal andere partijen:

Ondernemershuis Noord-Groningen begeleidt de ondernemer bij de aanvraag, Kredietbank Nederland verstrekt het krediet aan de ondernemer.