‘Patat verkopen via Instagram?’ Idee van leerlingen tijdens gastles Roadbear Studios

jun 14, 2018 | Algemeen

Leerlingen van groep 8 op basisschool De Borgstee in Spijk kregen deze week een gastles van Vita van der Lijke van Roadbear Studios. Vita kwam langs om te vertellen over haar eigen bedrijf en haar ervaringen als ondernemer. De leerlingen volgen het project Pop-Up store van Jong Ondernemen, mogelijk gemaakt door EBG. 

Vita van der Lijke heeft op de website van Roadbear Studios een leuk verslag geschreven over haar gastles aan groep 8. “Er kwamen een hoop leuke vragen los uit de klas, ook waren ze al in groepjes gestart met het bedenken van een eigen idee. (van slijm maken tot het maken van betonnen bloempotten en patat verkopen via instagram).”
Het verslag van Vita kun je lezen op roadbearstudios.com
 

Onderwijsprogramma EBG

Komende weken staan er meer ondernemers voor de klas, als onderdeel van ons onderwijsprogramma. Het doel van de lessen over ondernemerschap is om leerlingen in Noord-Groningen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor ondernemerschap. Tijdens deze lessen ontwikkelen de leerlingen een onderzoekende en ondernemende houding. Dit sluit goed aan bij de 21-eeuwse vaardigheden.

Daarnaast is het belangrijk om al jong ‘ICT-skills’ te leren, want geen enkele sector werkt in de toekomst zonder ICT. Ook techniek wordt steeds belangrijker.

Scholen kunnen zich aanmelden voor projecten voor het nieuwe schooljaar.
Bekijk hier meer informatie over ons onderwijsprogramma.

 

 

 

 

 

21e eeuwse vaardigheden (SLO en Kennisnet)