Opening ruimte voor zzp’ers en startups in Winsum – 6 september

aug 21, 2018 | Algemeen

EBG en Rabobank organiseren BBQ voor ondernemers

Economic Board Groningen (EBG) en Rabobank stellen een deel van hun kantoor in Winsum beschikbaar voor zzp’ers en startups die op zoek zijn naar een plek om te werken. Op donderdag 6 september zal wethouder Harmannus Blok de gezamenlijke ruimte officieel openen, met aansluitend een nazomerse BBQ. Ondernemers uit de regio zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen en nader kennis te maken met elkaar en met de mensen van EBG en de Rabobank.

Werken en ontmoeten in Winsum

Sinds april is EBG gehuisvest in Winsum, aan de Geert Reindersstraat 5, waar ook de Rabobank is gevestigd. De Rabobank en EBG hebben een gezamenlijke hal met flexibele werkplekken ingericht voor zzp’ers en startups, met gratis wifi en goede koffie. Ook is er een vergaderruimte waar zij op afspraak gebruik van kunnen maken.

Feestelijke opening

Op 6 september organiseren EBG en de Rabobank een nazomerse BBQ waar ondernemers uit de regio van harte welkom zijn om de nieuwe werkplek te bekijken en met elkaar te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Harmannus Blok, wethouder van de gemeente Winsum, zal om 17.00 uur de naam van de ruimte en de bijbehorende community voor ondernemers onthullen. Daarna is er gelegenheid om de ruimte te bekijken en start de nazomerse BBQ. Ondernemers kunnen zich aanmelden, met naam en bedrijfsnaam, via info@ebgn.nl.

Community

EBG is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven. Naast de ruimte voor ondernemers in Winsum zal EBG op diverse locaties in Noord- en Midden Groningen werkplekken voor ondernemers gaan aanbieden. Zo is in Delfzijl eerder dit jaar een startup community opgericht waarvoor flexibele werkplekken en kantoorunits worden geopend. Het doel is om (startende) ondernemers uit deze regio met elkaar in contact te brengen en een plek te bieden waar ze met elkaar kunnen ondernemen. Na Delfzijl is Bedum aan de beurt.