Op RTV Noord: Wie heeft het beste idee voor ondernemen tijdens corona?

jun 30, 2020 | Algemeen

De maandelijkse videoserie ‘Met Kop en Schouders’ op RTV Noord van Economic Board Groningen staat ook in de maand juli in het teken van ondernemen tijdens corona. In deze aflevering zie je een kort videoverslag van de online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen’. 
 

Over de Online EBG Pitch

Yolanda Wals van Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl is met haar idee de winnaar van de Online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen. De jury, bestaande uit Cas König (directeur Groningen Seaports), Ralph Steenbergen (directeur/eigenaar Nesk) en Abel Nieveen, (voorzitter Commerciële Club Ventus) kende €5.000 toe aan het initiatief van Yolanda Wals. Met haar bedrijf Fotografie-reizen.nl wil ze een fotografie-driedaagse naar het Noordgroninger land organiseren voor amateurfotografen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de lokale horeca en hotels en de deelnemers delen hun foto’s van onze regio op social media. Deze samenwerking met ondernemers uit de regio spreekt de jury erg aan. 

De tweede prijs ging naar GymXtraFit uit Steendam. Eigenaren Lydia en Dion van Oosten ontwikkelen een fit & healthy programma, gericht op beweging en gezond eten, inclusief een voedingsbox met producten van lokale ondernemers. De derde prijs en de publieksprijs gingen naar Paydis uit Loppersum. Eigenaar Niek Weistra ontwikkelt een applicatie waarmee je op afstand de rekening bij horecazaken kunt betalen.

De Online EBG Pitch is een initiatief van Economic Board Groningen (EBG). Met een geldbedrag voor de drie beste inzendingen geeft EBG een financiële zet in de rug om het idee uit te voeren. Ook met de ondernemers die afvielen tijdens de selectiedag wordt nauw contact gehouden om ze daar waar mogelijk verder te helpen en ondersteuning te bieden.

Lees meer over de Online EBG Pitch >

Economic Board Groningen tijdens de coronacrisis

Economic Board Groningen (EBG) ondersteunt ondernemers in Noord- en Midden-Groningen. Juist nu! Meer weten? Kijk op www.ebgn.nl/corona

Meer trotse ondernemers zien?

Bekijk alle afleveringen van Met kop en schouders.