Op RTV Noord: Ik & Zorg in Oldenzijl (Ondernemersimpuls)

nov 29, 2019 | Algemeen

In Noord-Groningen gebeuren mooie dingen! In de video-serie ‘Met kop en schouders’ zet EBG een aantal ondernemers in the picture die hun verhaal doen. Hoewel ze werken in heel verschillende branches, hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen: ze hebben ambitie, ze zijn succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in Noord-Groningen. En ze hebben gebruik gemaakt van een van de regelingen van EBG. 

Eric de Rover vertelt over het gezinshuis Ik & Zorg, dat hij samen met zijn vrouw Gea runt. Het gezinshuis is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in Oldenzijl. Het gezinshuis heeft acht zorg-appartementen en overdag is er dagbesteding. Verschillende mensen kunnen bij Ik & Zorg terecht, zoals mensen uit de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. Cliënten kunnen er van alles doen, zoals helpen met koken en in de tuin werken. Als een cliënt buiten Ik & Zorg aan het werk wil, gaan Eric en Gea samen met hem/haar op zoek naar geschikte mogelijkheden. “Wij willen mensen een plezierige woonomgeving geven en een plezierige dagbesteding.” Ik & Zorg wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Ondernemersimpuls van Economic Board Groningen.

Over Ondernemersimpuls

Ben je op zoek naar geld voor je bedrijf? Kun je niet of moeilijk terecht bij je eigen bank? Vanaf oktober 2019 kun je voor een financieringsaanvraag tot € 100.000,- terecht bij de verkorte aanvraagprocedure van het GROEIfonds. Vóór die tijd was deze regeling belegd bij het Ondernemersimpuls. Lees meer >

Meer trotse ondernemers zien?

Bekijk alle afleveringen van Met kop en schouders

https://www.youtube.com/watch?v=XxO2CeYaHuc