Op RTV Noord: Duroflame uit Bedum

jan 1, 2020 | Algemeen

In Noord-Groningen gebeuren mooie dingen! In de video-serie ‘Met kop en schouders’ zet EBG een aantal ondernemers in the picture die hun verhaal doen. Hoewel ze werken in heel verschillende branches, hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen: ze hebben ambitie, ze zijn succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in Noord-Groningen. En ze hebben gebruik gemaakt van een van de regelingen van EBG. 

Aldrik Sebens vertelt over zijn bedrijf Durflame uit Bedum. Duroflame maakt pelletkachels. Pelletkachels worden gestookt met houtpellets: korrels van geperste houtsnippers. Pelletkachels stoten minder fijnstof uit dan open haarden of gewone houtkachels. “Mensen kopen de kachel voor een stukje gezelligheid in huis en omdat ze hun energierekening naar beneden kunnen brengen en minder gas verstoken. Op die manier kunnen ze bijdragen aan de energie transitie. Waar ik het meest trots op ben is dat we als kleine fabriek hier in het Noorden van Nederland kunnen concurreren met de grote Italiaanse concurrentie.” Duroflame heeft gebruik gemaakt van de AdviesregelinG, GROEIfonds, ArbeidsplaatsenregelinG en de InnovatieregelinG.

Lees meer over Duroflame.

Meer over EBG regelingen

Duroflame heeft gebruik gemaakt van de AdviesregelinG, GROEIfonds, ArbeidsplaatsenregelinG en de InnovatieregelinG. Meer weten over onze geld en advies regelingen? Kijk op de pagina Geld en Advies.

Meer trotse ondernemers zien?

Bekijk alle afleveringen van Met kop en schouders.