Op RTV Noord: Dirk Keizer over NG Shipyards in Lauwersoog

mrt 31, 2020 | Algemeen

In Noord-Groningen gebeuren mooie dingen! In de video-serie ‘Met kop en schouders’ zet EBG een aantal ondernemers in the picture die hun verhaal doen. Hoewel ze werken in heel verschillende branches, hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen: ze hebben ambitie, ze zijn succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in Noord-Groningen. En ze hebben gebruik gemaakt van een van de regelingen van EBG. 

In deze aflevering vertelt Dirk Keizer over NG Shipyards in Lauwersoog. “NG Shipyards is een scheepsbouwbedrijf. Wij ontwerpen en bouwen schepen. Onze specialisatie is snelvarende schepen, voornamelijk brandstofzuinig. We streven ernaar het brandstofgebruik sterk te reduceren en we kijken ook naar nieuwe technieken zoals waterstof. We gaan de Ecolution, het zeilschip van Wubbo Ockels, opnieuw inrichten met een waterstof-installatie aan boord.”

NG Shipyards heeft gebruik gemaakt van de AdviesregelinG en de ArbeidsplaatsenregelinG. “Hiermee kunnen we extra arbeidsplaatsen realiseren waardoor ons bedrijf weer groeien kan.”

Over de ArbeidsplaatsenregelinG

Ga je investeren in je bedrijf? Dan kun je een bijdrage van de EBG ArbeidsplaatsenregelinG aanvragen als deze investering nieuwe banen oplevert. Via de EBG ArbeidsplaatsenregelinG kun je tot €5.000 (kleine MKB ondernemers € 10.000) vergoed krijgen per nieuwe arbeidsplaats, tot een maximum van € 50.000 per project. Lees meer.