Online EBG Kenniscafé ‘Online verdienmodellen’

jun 29, 2020 | Algemeen

In deze coronatijd gaan we steeds meer online. Hoe speel je hier als ondernemer zo goed mogelijk op in? Ben je online goed zichtbaar en vindbaar? En welke online verdienmodellen zijn geschikt voor jouw bedrijf? Tijdens het online EBG Kenniscafé op vrijdag 5 juni gaan we hier dieper op in. 

In verband met de coronacrisis zit een EBG Kenniscafé op een mooie locatie in de regio er helaas nog niet in. Daarom komt EBG in deze bijzondere tijd met een aantal Online EBG Kenniscafés. Het vierde Online Kenniscafé vindt plaats op vrijdagochtend 5 juni. Creatief digitaal bureau Frissekom laat die ochtend zien hoe je online producten of diensten kunt aanbieden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een webshop, app of online training?
Voor wie?

Deze online sessie is geschikt voor ondernemers die meer willen weten over de mogelijkheden van online diensten of producten. Je krijgt praktische tips en tricks over de mogelijkheden en hoe je dit aan kunt pakken. Ondernemers en zzp’ers in Noord- en Midden-Groningen kunnen zich gratis aanmelden.
Trainer

De online sessie wordt gegeven door Wouter de Vries en Jeroen van der Meulen van creatief digitaal bureau Frissekom.

Programma 5 juni

Bijna elke ondernemer heeft tegenwoordig een website. Meestal is deze vooral gericht op het verstrekken van informatie over het bedrijf. Tijdens dit EBG Kenniscafé laat Frissekom aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je een online verdienmodel kunt opzetten. Dit kan bijvoorbeeld een webshop, app, webinar of online training zijn.

Het platform www.eteninwinsum.nl. Paolo Nicolosi, eigenaar van restaurant La Sicilia, vertelt wat dit platform hem oplevert. Frissekom vertelt over de opzet en aanpak van het platform. Frissekom gaat dieper in op de voor- en nadelen van een webshop, hoe je een webshop kunt bouwen, welke technieken er zijn, wat de gemiddelde kosten zijn en hoe je dit ondersteunt met het gebruik van social media
Hanneke Uijen, eigenaar van Fysio aan ’t wad gaat binnenkort digitale lessen aanbieden. Ze vertelt waarom ze hiervoor heeft gekozen en hoe ze dit aanpakt. Frissekom vertelt wat zij hiervoor gaan ontwikkelen, welke technieken ze gebruiken en wat het ongeveer gaat kosten.

Na het inhoudelijke deel is er voldoende tijd om vragen te stellen.

Persoonlijk advies na het EBG Kenniscafé

Na afloop krijgen de deelnemers van het webinar de mogelijkheid tot een persoonlijk adviesgesprek met Frissekom van maximaal een uur. Bovendien kunnen ondernemers de EBG AdviesregelinG deels inzetten als ze een traject willen opstarten. Lees meer over de EBG AdviesregelinG.
Praktische informatie

Datum: vrijdag 5 juni 2020
Tijd: 10.00 tot 11.00 uur
Locatie: online

Aanmelden

Ben je ondernemer of zzp’er in Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Midden-Groningen, Delfzijl, Oldambt of voormalig gemeente Ten Boer? Dan kun je je gratis aanmelden via het formulier hiernaast. Je ontvangt dan van ons een email met een link waarmee je het online EBG Kenniscafé kunt bijwonen.