Ondernemers voor de klas

jul 7, 2019 | Algemeen

Kindcentrum Noord in Delfzijl is één van de scholen waar lesgegeven wordt in ondernemerschap. Drie weken lang besteden groep 5 en 6 aan het bedenken van een Vakantie Eiland. En groep 7 en 8 zijn bezig met het opzetten van een Pop Up Store.

Ook krijgen de leerlingen gastlessen van ondernemers uit de regio. In deze video zie je René van der Werf (Krullenclub), Carin Brenninkmeijer (cultureel ondernemer) en Lydia van Oosten (Gym Xtra Fit en gastdocent Kansrijke Groningers). Het onderwijsprogramma wordt uitgevoerd in opdracht van Kansrijke Groningers en gefinancierd door Economic Board Groningen. 

EBG en Onderwijs

Economic Board Groningen ontwikkelt onderwijsprogramma’s en financiert lesprogramma’s op het gebied van ondernemerschap, techniek en ICT. De lesprogramma’s worden uitgevoerd op basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeenten Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl en Midden-Groningen. Lees meer over het programma Onderwijs. 

Over Kansrijke Groningers

In november 2018 is de vereniging Kansrijke Groningers opgericht, een samenwerkingsverband van schoolbesturen voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, en meerdere noordelijke bedrijven. Inmiddels zijn alle 22 onderwijsbesturen uit Noord- en Midden Groningen lid.

Kansrijke Groningers wordt gesubsidieerd door de zes aardbevingsgemeenten, de provincie Groningen en het Rijk. Het grootste bedrag (3,5 miljoen euro) komt van Economic Board Groningen die duurzame werkgelegenheid en bedrijvigheid in de provincie wil bevorderen.