Nieuwe Raad van Toezicht voor innovatief bouwcentrum BuildinG

mrt 2, 2017 | Algemeen

Kennis- en innovatiecentrum BuildinG in Groningen gaat verder als een zelfstandige stichting met een eigen Raad van Toezicht. Het innovatieve bouwcentrum werd in 2016 opgezet door de Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Bouwend Nederland en TNO. In de Raad van Toezicht zitten voorzitter Betty de Boer (politica), Mike Hacking (Dean van de Academie voor Architectuur, Bouwkunde & Civiele Techniek van de Hanzehogeschool Groningen) en Marko Kamminga (ondernemer). Rolf Koops is aangesteld als directeur/bestuurder van BuildinG.

BuildinG (Build in Groningen), gevestigd op de Zernike Campus in Groningen, is hét kennis-en innovatiecentrum in het Noorden voor aardbevings- en toekomstbestendig bouwen. Nieuwe producten worden hier getest en ontwikkeld en kunnen in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt worden. BuildinG is de plek waar ondernemers, onderzoekers, opdrachtgevers en overheden samenwerken met als doel om Groningen sterker te maken door bouwinnovatie. Daarbij staan de wensen van de bewoners centraal en hoeft niet steeds opnieuw het wiel te worden uitgevonden. 

In november is er gestart met de bouw van de testhal. In de hal gaan activiteiten plaatsvinden op het gebied van testen en valideren, is er ruimte voor praktijkonderwijs en  komt er een permanente demo- en voorlichtingsruimte. Daarnaast krijgt de hal  een netwerkfunctie.