Nieuwe investering door GROEIfonds in EOF Groep

jul 5, 2017 | Algemeen

Verzekeringsbedrijf EOF Assurantiën benut groeikansen met hulp van GROEIfonds

Om de snelle groei te ondersteunen van EOF Assurantiën investeert het GROEIfonds in het bedrijf uit Delfzijl. Dankzij de financiering kan EOF Assurantiën nieuwe medewerkers aantrekken en opleiden.

Het is de tweede investering in korte tijd van het GROEIfonds in een bedrijf dat onderdeel is van de Eemsmond Office Facilities Groep (EOF). Eind maart verstrekte het GROEIfonds al een lening aan Belgroep Groningen (BGG), een ander bedrijf van de EOF Groep. De Belgroep Groningen kon daardoor nieuwe callcenter- en verzekeringsactiviteiten versneld opzetten.

Nieuwe klanten

De groei van activiteiten van Belgroep Groningen zorgt voor veel nieuwe klanten voor EOF Assurantiën. Belgroep Groningen doet voor het Rotterdamse bedrijf Einde Contract Melder een deel van het telefonieverkeer. Eindecontractmelder.nl helpt klanten van energiemaatschappijen, telefoniebedrijven en verzekeraars herinneren aan het aflopen van contracten. Wekelijks worden zo honderden potentiële verzekeringsklanten door Belgroep Groningen doorgeleid naar het zusterbedrijf EOF Assurantiën.

Verzekeringen

In opdracht van (internet-)verzekeraar Intrasurance biedt EOF Assurantiën als tussenpersoon offertes aan klanten die geïnteresseerd zijn in een nieuwe verzekering. Ook helpt EOF Assurantiën bij het afsluiten van (schade)verzekeringen en bij de overstap naar een andere verzekeraar. Voor alle verzekeringsactiviteiten beschikt EOF Assurantiën over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Extra banen

‘De financiering door het GROEIfonds maakt de gewenste doorgroei mogelijk’, zegt directeur Fred Hansen van EOF Groep. ‘Het werven en trainen van nieuwe mensen voor EOF Assurantiën kost tijd en het duurt even voordat medewerkers omzet genereren. Die periode kunnen we nu overbruggen.’ Bij EOF Assurantiën werken momenteel tien mensen. Hansen verwacht dat het aantal medewerkers snel naar veertig groeit. Voor de callcenter-activiteiten van Belgroep Groningen zullen op termijn rond de honderd medewerkers nodig zijn, verklaart Hansen.

Aandeelhouder

De eerdere financiering door het GROEIfonds aan Belgroep Groningen was in de vorm van een lening. Met de nieuwe investering wordt het GROEIfonds mede-aandeelhouder van EOF Assurantiën.

Belangrijke werkgever

Vanwege de groei ontwikkelen zowel EOF Assurantiën als Belgroep Groningen zich tot belangrijke werkgevers in de Eemsdelta. ‘Mensen in de regio die werk zoeken maken bij ons een grote kans op opleiding en een baan’, verklaart directeur Hansen hierover.

Bijspringen

Investeringsmanager Sytze Hellinga van het GROEIfonds zegt dat de potentie van EOF Assurantiën groot is: ‘De combinatie van het callcenter van de Belgroep Groningen en de kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen bij EOF Assurantiën is zeer sterk.’

Voor het GROEIfonds lag de keuze voor een vervolgfinanciering voor de hand. Hellinga: ‘We kennen elkaar inmiddels goed en het GROEIfonds heeft een goed beeld van de stand van zaken bij EOF. Op de vraag vanuit EOF of we wilden bijspringen konden we snel anticiperen.’

Over EOF Assurantiën

EOF Assurantiën is een onderdeel van Eemsmond Office Facilities Groep (EOF), voortgekomen uit het in 1986 opgerichte verzekeringskantoor van ondernemer Bert ten Hove. EOF biedt bedrijven ondersteunende diensten op het gebied van arbeidsbemiddeling, digitalisering van archieven, bedrijfsopleidingen, kantoorfaciliteiten, callcenterwerk en verzekeringen. Naast EOF Assurantiën maken ook de Belgroep Groningen, Eemsmond Digitalisering & Postscanning en het werving- en selectiebureau Eemsmond Workjob deel uit van de EOF Groep.