Na uitbreiding dertig nieuwe banen bij Belgroep Groningen

mrt 29, 2017 | Algemeen

Met ondersteuning van het GROEIfonds van Economic Board Groningen begint Belgroep Groningen nieuwe callcenter- en verzekeringsactiviteiten. Belgroep Groningen verwacht dat het nieuwe bedrijfsonderdeel BGG Outbound dertig nieuwe banen oplevert.

Belgroep Groningen in Farmsum gaat voor het Rotterdamse bedrijf Einde Contract Melder alle telefonieverkeer afhandelen. Eindecontractmelder.nl helpt klanten van energiemaatschappijen, telefoniebedrijven en verzekeraars herinneren aan het aflopen van contracten.

Combinatie van kwaliteiten

In aanvulling op deze callcenteractiviteit belt en informeert Belgroep Groningen geïnteresseerde klanten actief over verzekeringszaken. In opdracht van een aantal grote verzekeringsmaatschappijen kan Belgroep Groningen als assurantiekantoor schadeverzekeringen afsluiten en helpen bij veranderen van verzekeraar. Voor de verzekeringsactiviteiten beschikt Belgroep Groningen over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Dertig banen

De lening door het GROEIfonds stelt Belgroep Groningen in staat de aanloopkosten te financieren van de opzet van BGG Outbound. Naast het GROEIfonds verstrekt een regionale investeerder als co-financier een aanvullende lening.

Directeur Fred Hansen van Belgroep Groningen verwacht de uitbreiding van het bedrijf snel te kunnen realiseren, mede dankzij de beschikbaarheid van arbeidskrachten in de regio. Die krijgen binnen Belgroep Groningen een opleiding gericht op hun werkzaamheden.

Belangrijk onderdeel

‘BGG Outbound wordt een belangrijk onderdeel binnen Belgroep Groningen’, verwacht Hansen. ‘We zullen er niet alleen door groeien, we krijgen er met de assurantietak eveneens nieuwe activiteiten bij. BGG Outbound versterkt de basis en gezondheid van het bedrijf.’

Deskundig en ervaren

Investeringsmanager Sytze Hellinga van het GROEIfonds zegt veel vertrouwen te hebben in de toekomstplannen van Belgroep Groningen. ‘Het is een ervaren en deskundige callcenteronderneming en het bedrijf is goed thuis in de verzekeringswereld’, verklaart Hellinga. Als centraal callcenter voor ziektekostenverzekeraars heeft de Delfzijlster onderneming jarenlang verzekeringsklanten te woord gestaan en adequaat geholpen. Daardoor beschikt Belgroep Groningen nu over voldoende en vakkundig personeel.

Over Belgroep Groningen

Belgroep Groningen is een onderdeel van Eemsmond Office Facilities Groep (EOF), voortgekomen uit het in 1986 opgerichte verzekeringskantoor van ondernemer Bert ten Hove. EOF biedt bedrijven ondersteunende diensten op het gebied van arbeidsbemiddeling, digitalisering van archieven, bedrijfsopleidingen, kantoorfaciliteiten, callcenterwerk en verzekeringen. Naast de Belgroep Groningen maken ook Eemsmond Digitalisering & Postscanning en het werving- en selectiebureau Eemsmond Workjob deel uit van EOF. Bij Belgroep Groningen werken afhankelijk van de opdrachten tussen de 30 en 45 mensen.

Over het GROEIfonds

Het Groninger Economisch Investeringsfonds (GROEIfonds) is een initiatief van de Economic Board Groningen, de organisatie die is opgezet om de economie in het aardbevingsgebied een impuls te geven. Het GROEIfonds is sinds midden 2016 actief en heeft veertig miljoen euro beschikbaar voor de financiering van plannen van ondernemers in negen Noord-Groninger gemeenten. Het GROEIfonds verstrekt geld aan starters, mkb-bedrijven en participeert in grotere investeringen