Mothers United wint eerste EBG Pitch & Go

jun 15, 2017 | Algemeen

Mothers United is de winnaar van het eerste Pitch & Go event van de Economic Board Groningen. De jury, bestaande uit Harm Post, Xandra Groenewold en Roy Boxmeer, kende de 5.000 euro toe aan het initiatief van Jacqueline Gonzalez om in de leegstaande stationsrestauratie van Delfzijl een restaturant en cateringbedrijf te beginnen. Het publiek verdeelde 15.000 euro over de 4 deelnemers. Mother United ging met ruim 10.000 euro terug naar Delfzijl.

 

Tijdens de selectiedag op 2 mei zijn uit 21 pitchers de vier beste pitchers gekozen die doorgaan naar de finale: Jacqueline Gonzalez van Mothers United, Gerande Sikkema van Beleef het Noorden, een Bed & Breakfast met uitbreidingsplanne; Wilco Stollenga van AgriFly brengt met zijn zelfgebouwde drone akkers in kaart om efficiënter gewassen te kunnen telen; Tom Steffens van DUBISTR (‘je bent er’) ontwikkelt een app voor betere afstemming tussen pakketbezorgers en bewoners.

EBG helpt ondernemers

EBG heeft het evenement en de prijs in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Om ook de ondernemers te helpen die afvielen bij de selectiedag, heeft EBG een aantal workshops georganiseerd, bijvoorbeeld over het schrijven van een businessplan.

Over Economic Board Groningen

De Economic Board Groningen (EBG) geeft de economie in Noord-Groningen een extra impuls. EBG wil zorgen voor meer bedrijvigheid en meer banen in Noord-Groningen.

Dit doet EBG door ondernemers met goede plannen te ondersteunen en te financieren, het onderwijs toekomstgerichte lespakketten aan te bieden, nieuwe bedrijven naar de regio te halen en te investeren in snel internet voor iedereen. Daarnaast helpt EBG de kansrijke sectoren bouw, 5G en ICT, toerisme en de groene chemie verder te groeien.