MOOI – Vlieg mee over Groningen!

dec 29, 2020 | Algemeen

360˚ VR-film over Noord- en Midden-Groningen

Economic Board Groningen presenteert MOOI: een unieke 360˚ Virtual Reality-film over de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen. MOOI laat in vogelvlucht zien welke mooie en innovatieve projecten en bedrijven er in het aardbevingsgebied (het werkgebied van EBG tot en met 2020) zijn, in welke initiatieven EBG geld en advies heeft gestoken en met welk toekomstbeeld voor ogen wij dit hebben gedaan.

Heb je een kartonnen VR-bril opgehaald bij onze stand? Klik op deze link om de film te bekijken (bekijk hem via de YouTube app)
www.youtube.com/watch?v=WQVtsXKywWI&feature=youtu.be

Ervaar met Virtual Reality wat onze regio zo mooi maakt. En het wordt nog veel mooier!

De teaser hieronder geeft alvast een idee wat je kunt verwachten van de VR-film MOOI!

Teaser MOOI on tour!

De film thuis bekijken? Zo werkt het!

Wil je de film MOOI thuis bekijken? Dit kan via onderstaande YouTube-link. Je kunt de film bekijken met je smartphone en de kartonnen VR-bril die je hebt opgehaald. Het kan ook gewoon op je smartphone of op je computer. In dit laatste geval ervaar je niet het speciale 360˚ VR-effect.

https://www.youtube.com/watch?v=WQVtsXKywWI&feature=youtu.be

Zo bekijk je de film met je smartphone en (kartonnen) VR-bril: 
Stap 1: Klik op bovenstaande YouTube-link. Opent hij niet automatisch in de YouTube app, maar in de webbrowser, kopieer de link dan en open hem in de YouTube app.
Stap 2: Klik op het VR-brilletje rechtsonderin de film. Zie je deze niet? Klik dan op de drie puntjes rechtsbovenin de film en kies ‘In VR kijken’.
Stap 3: Pauzeer de film en plaats je smartphone in de (kartonnen) VR-bril.
Stap 4: Druk op afspelen, zet de bril snel op en geniet! Vergeet niet om helemaal om je heen te kijken, je om te draaien, en naar boven en beneden te kijken.

Heb je geen VR-bril? Ook dan kun je de film via de YouTube app op je smartphone, je laptop of desktop bekijken. Je mist dan wel het speciale VR-effect. Beweeg je smartphone alle kanten op en kijk 360˚om je heen. Op je laptop of desktop kan dit met de cursor.

#VRMooi 
Laat ons weten wat je van de film vindt, via de hashtag #VRMooi op social media!

Over Economic Board Groningen

Van 2015 tot en met 2020 gaf Economic Board Groningen (EBG) een extra impuls aan de economie in Noord- en Midden-Groningen (het aardbevingsgebied). Via een fonds van €97,5 miljoen hebben we veel MKB-bedrijven geholpen en programma’s uitgevoerd om kansrijke sectoren te helpen groeien.

2021: start van een nieuwe periode

De eerste mandaatperiode van Economic Board Groningen zit erop. In 2021 zijn we gestart met een nieuwe periode en een nieuwe inhoud. Onze organisatie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot verbinder tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, gemeenten en provincie. Vanaf 2021 breiden we uit naar de hele provincie Groningen.