VLOG: Leerlingen verdienen geld met hun eigen vakantie-eiland

jul 31, 2018 | Algemeen

Groep 5 en 6 van Obs De Vuurvlinder hebben hun eigen vakantie eiland ontworpen. Zij werkten de afgelopen weken onder leiding van gastdocent Lydia van Oosten (van Gym Xtra Fit) als echte ondernemers aan hun eigen vakantie-eiland. Samen bedachten ze hoe het eiland eruit ging zien en wat er te doen is. Daarbij stond steeds voorop dat het eiland een commercieel succes moet worden.

Het project werd afgesloten met een marktdag, waar de leerlingen hun vakantie-eiland lieten zien en geld verdienden met het verkopen van tickets en andere zelf bedachte dingen. Ook groep 7 sloot hier het project Pop-up store af.  Benieuwd hoe dit eruit zag? In onderstaande VLOG neemt Caitlin Weyhenke je mee naar de marktdag! 

Vakantie-eiland en Pop-up Store zijn projecten van Jong Ondernemen. EBG heeft de lessen ondersteund en gefinancierd. 

EBG en Onderwijs

De jeugd heeft de toekomst! Daarom ontwikkelt Economic Board Groningen (EBG) onderwijsprogramma’s en financiert lesprogramma’s op het gebied van ondernemerschap, techniek en ICT. De lesprogramma’s worden uitgevoerd op basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de 9 gemeenten in Noord- en Midden Groningen. Lees meer over onze onderwijsprogramma’s