KPN topman bezoekt Economic Board Groningen en 5G Lab

jul 2, 2019 | Algemeen

Op dinsdag 2 juli bezocht de topman van KPN, Maximo Ibarra, het 5G Lab van programma 5Groningen, een initiatief van Economic Board Groningen. Na een gastcollege bij de Rijksuniversiteit Groningen aan een enthousiaste groep studenten van diverse studierichtingen, nam Ibarra alle tijd om in het 5G Lab te worden bijgepraat over de verschillende pilotprojecten, waarvoor KPN als partner de 5G infrastructuur beschikbaar stelt.       

Na een korte inleiding van Peter Rake, programmamanager 5Groningen, over de missie van de 5G proeftuin, de voor KPN relevante pilots en de kansrijke regio die Groningen voor KPN is, was er een levendige dialoog met twee spraakmakende jonge ondernemers uit de regio. Ben Woldring van Bencom gaf een update over zijn succesvolle vergelijkingssites voor onder meer bellen, internetten,  digitale tv en energie (bellen.com en gaslicht.com). Max Holthausen van Holthausen Groep vertelde met grote passie over de door hem omgebouwde Tesla, die door de toepassing van de nieuwste waterstoftechnologie de actieradius zag verdubbelen naar 1.000 kilometer. Beide ondernemers benadrukten het belang van de 5G proeftuin voor de regio en voor hun eigen bedrijf.

Deze ondernemersverhalen illustreerden op overtuigende wijze het motto waarmee KPN de mogelijkheden van 5G naar haar zakelijke klanten communiceert: “Business first, technology second”.

Kennismaking bestuur Economic Board Groningen

Het bezoek van Maximo Ibarra bood tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de twee bestuursleden van Economic Board Groningen, voorzitter Emme Groot en de onlangs aangetreden Akke Groenewoud. Zij onderstreepten het belang van bijdrage door KPN aan de 5G proeftuin voor de regio Noord-Groningen. 

Over 5Groningen

Economic Board Groningen (EBG) wil het aardbevingsgebied een economische impuls geven. EBG heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.