Kom naar 5Groningen op Let’s Gro!

okt 31, 2016 | Algemeen

Benieuwd hoe de wereld eruit ziet als alles verbonden is met 5G? Kom naar de 5Groningen programma’s tijdens het Let’s Gro festival op 10, 11 en 12 november!

We hebben een uitgebreid programma in Groningen en Loppersum voor iedereen die geïnteresseerd is in de toepassing van snel internet. Klinkt dat nog vaag? Denk dan eens aan zelfrijdende bussen, virtual reality, diagnoses op afstand stellen en de koelkast die appt dat de kaas bijna op is.

Op donderdag 10 november trappen we af met twee sessies in het Grand Theatre. De eerste, van 14.00 tot 16.00, gaat over de technische mogelijkheden van mobiele communicatie van de toekomst. De tweede, van 16.00 tot 18.15, gaat over de toepassing. Prachtig dat alles steeds sneller wordt en meer data aan kan, maar wat kun je ermee? Wil je zeker zijn van een plek? Dan is aanmelden handig.

Op vrijdag hebben we in Loppersum een besloten congres over 5Groningen. Daarin is speciale aandacht voor de leerlingen van basisscholen in Noord-Groningen die hebben meegedaan aan de prijsvraag Jouw beste idee met 5G’. Het publiek kiest daar de winnaar uit drie genomineerden.

Racewagens, virtual reality en drones

Zaterdag is Loppersum het toneel van de toekomst. In en om Hotel Spoorzicht kan iedereen komen kijken en dóen! We hebben de Discovery Truck voor de deur staan, twee Tesla’s, de racewagen van de Hanze Racing Division (HARD), de ambulance van de toekomst, de virtual reality camper van VRrOOm en een workshop dronebouwen (volgeboekt) voor scholieren.

Gratis toegang

De spectaculaire middag in Loppersum begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden hoeft niet, de toegang is gratis. Zien we je daar?