Kalvijn en Economic Board Groningen zoeken jongeren met ‘booming business-plan’

jul 3, 2018 | Algemeen

€10.000 voor het beste idee van Noord-Groningen

Economic Board Groningen (EBG) organiseert samen met YouTuber Kalvijn een pitch voor jongeren met een goed ondernemersplan uit Noord- en Midden Groningen om het ondernemerschap een boost te geven. Het beste idee met de meeste potentie krijgt een prijs van € 10.000 om het idee uit te voeren.

Ondernemerschap

Na eerdere succesvolle edities van de EBG Pitch organiseert Economic Board Groningen voor het eerst een pitch voor jongeren. Samen met Kalvijn organiseert EBG het unieke pitchevent ‘Booming Business’ om jongeren uit het aardbevingsgebied uit te dagen en te stimuleren om met een goed idee of zelfs met een ondernemersplan te komen. Doel van deze speciale editie is om ondernemerschap bij jongeren te stimuleren met daarbij een prijs van € 10.000 in het verschiet om het winnende idee tot uitvoering te brengen.

Kelvin Boerma uit Meedhuizen

Kelvin, onder andere bekend van zijn YouTube-kanaal Kalvijn en afkomstig uit de gemeente Delfzijl, voelt zich nog steeds nauw betrokken bij Groningen en vindt het daarom tof om weer iets te ondernemen in de omgeving die hem de ruimte gaf zich te ontwikkelen tot wie hij nu is: “De kans dat iemand in de randstad een investering in je startup doet is aanzienlijk groter dan in Noord-Groningen, maar deze regio heeft nog zoveel in zich, daarom wil ik  deze regio ondersteunen. Ik ben erg benieuwd naar de ideeën van de jongeren uit dit gebied.”

Booming Business

Onderdeel van het event Booming Business is een nieuwe driedelige serie op het YouTube-kanaal van Kalvijn waar hij op zoek gaat naar het tofste, beste en meest potentiële idee uit deze regio. In deze serie krijgen de jonge startende ondernemers 2 minuten de tijd om hun idee te pitchen. Kalvijn beoordeelt samen met zijn zakenpartner Peter de Harder, afkomstig uit Appingedam én een ‘next-generation’ ondernemer de ideeën on the spot. Vervolgens besluit de jury direct of de kandidaat kans maakt op een plaats in de grote finale in Delfzijl op zondag 11 november. Daar zullen de kandidaten met de meeste stemmen op hun video op de website van Kalvijn hun idee mogen pitchen voor de jury. Naast Kalvijn en Peter de Harder, zal ook de Groningse ondernemer Ben Woldring jurylid zijn.

Meedoen

Aanmelden is niet meer mogelijk…