Juwelier Wieringa uit Delfzijl neemt succesvolle webshop Trendjuwelier over

aug 28, 2018 | Algemeen

Juwelier Wieringa uit Delfzijl heeft webwinkel Trendjuwelier.nl overgenomen. Op deze manier kan de winkel doorgroeien. Ab Engberts, eigenaar van Juwelier Wieringa, verwacht door de overname een forse toename van de omzet en zal binnenkort nieuw personeel aannemen. Het GROEIfonds en de Rabobank Zuid en Oost Groningen hebben de overname gefinancierd.

Van traditionele juwelier naar online sieradenshop

Juwelier Wieringa is al 105 jaar een sterke speler op de sieradenmarkt. In 2015 zag eigenaar Ab Engberts de omzet van zijn winkel echter teruglopen. “Het ging niet goed met de economie, met name hier in het aardbevingsgebied. Mensen zagen sieraden en horloges als luxe aankopen. Ik zag in dat het noodzakelijk was om hier iets op te bedenken en actie te ondernemen”, aldus Ab Engberts. Zijn zoon Stephan Engberts, IT-expert, kwam met het idee om een webshop aan de winkel te koppelen. Hij ontwikkelde de website Timefortrends.nl. Mede via grote webplaza’s zoals www.bol.com lukte het Juwelier Wieringa om sieraden online te verkopen.

Groei in omzet, assortiment en medewerkers

Toen Ab en Stephan Engberts de kans zagen om het bekende en succesvolle Trendjuwelier.nl over te nemen waren zij direct enthousiast. Trendjuwelier.nl biedt zo’n 80 bekende horloge- en sieradenmerken. “De website wordt duizenden malen per week bezocht, heeft zijn sporen reeds verdiend en heeft veel lovende reviews”, aldus Ab Engberts. Dankzij de overname van Trendjuwelier.nl krijgt de winkel in Delfzijl een groter aanbod sieradenmerken. Engberts gaat later dit jaar op zoek naar nieuwe medewerkers voor het verwerken van de bestelde artikelen en voor de klantenservice achter de online winkel.

Financiering

Het GROEIfonds heeft samen met de Rabobank de overname gefinancierd. Ab Engberts: “Wij voelen ons zeer gesteund door Allard van der Horst van het GROEIfonds, die de overname tot het eind toe heeft begeleid en ons heeft geadviseerd over de inrichting van de financiering.”

“Dit is de eerste keer dat het GROEIfonds de overname van een webshop financiert”, aldus Allard van der Horst, investeringsmanager bij het GROEIfonds. “We geven Juwelier Wieringa hiermee de mogelijkheid verder te groeien. Zowel in omzet als in personeel. Wij hebben het volste vertrouwen in de ondernemers en in de onderneming. Vanaf de eerste kennismaking met Ab en Stephan Engberts is de samenwerking goed geweest en konden we in goed overleg tot de gewenste financiering komen. Ook was er gedurende het traject steeds een goede samenwerking met accountantskantoor J.J. Smit en de Rabobank. Wij zijn blij dat we als GROEIfonds deze overname mede mogelijk gemaakt hebben en zo een bijdrage kunnen leveren aan economische groei in ons werkgebied.”

Over het GROEIfonds

Groninger Economisch Investeringsfonds van de Economic Board Groningen (EBG) is een laagdrempelig en aantrekkelijk fonds voor ondernemers. Het GROEIfonds biedt achtergestelde leningen voor of neemt een aandeel in bedrijven die in Noord-Groningen gevestigd zijn, zich daar willen vestigen of plannen met een aantoonbare economische impact in de regio hebben. Lees meer >>>