Jaap Wolters treedt terug als bestuurslid Economic Board Groningen

mei 1, 2016 | Algemeen

Jaap Wolters treedt per 1 mei 2016 terug als bestuurslid van de Economic Board Groningen (EBG). Wolters zat sinds de oprichting in augustus 2014 in het bestuur en heeft zich daar de afgelopen anderhalf jaar met veel tijd, energie en enthousiasme voor ingezet. Daarnaast was hij penningmeester binnen het bestuur. Wolters kan een stap terug doen omdat EBG inmiddels een solide organisatie is die van belang is voor Noord-Groningen. Bovendien heeft hij geconstateerd dat het besturen van EBG veel tijd in beslag neemt en blijft nemen. Dat laatste is niet te verenigen met zijn drukke werkzaamheden als algemeen directeur van Hanzevast. De RvC van EBG is Jaap Wolters zeer erkentelijk voor zijn inzet en de bijdrage aan EBG. Vanaf 1 mei bestaat het bestuur uit Emme Groot, Sieger Dijkstra en Ad de Vos.

Over Economic Board Groningen

Economic Board Groningen is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven. Daarvoor is door de provincie Groningen en NAM € 97,5 miljoen in de kas van EBG gestort. Het geld is via meerdere wegen beschikbaar voor ondernemers, onder andere via de Kredietunies Eemsregio en Groningen.

EBG wil de economische groei in Noord-Groningen aanjagen tot boven het landelijk gemiddelde en de werkloosheid in het gebied structureel terugdringen. Enthousiaste ondernemers met veelbelovende ideeën en kansrijke plannen krijgen van ons alle ruimte om deze ambitie waar te maken.