Hoe is het nu met…. winnaar EBG Pitch – 5G Editie

sep 11, 2019 | Algemeen

Mediacaster won de EBG Pitch – 5G editie in oktober 2017. Michel Suurmeijer van Mediacaster wilde prullenbakken in Groningen en daarbuiten voorzien van sensoren. Deze sensoren moeten een signaal afgeven wanneer de prullenbak bijna vol is, zodat de vuilnisman altijd de meest optimale route kan afleggen om ze te legen. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook brandstof. 5G is onder andere nodig om de grote hoeveelheid data realtime te analyseren. Mediacaster won tijdens de finale € 13.845. Hoe is het nu met Michel en met zijn bedrijf? Hoe gaat het met de slimme vuilnisbak?

Over EBG Pitch

Economic Board Groningen heeft de EBG Pitch in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Bekijk het overzicht van de pitch-events die EBG heeft georganiseerd. 

Over 5Groningen

5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Dit supersnelle internet biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden en kansen voor Internet of Things (IoT). Binnen 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, worden diverse 5G-toepassingen ontwikkeld en getest. Dit gebeurt in het 5G Lab in Groningen en op het platteland van Noord-Groningen: ’s werelds grootste rurale testveld voor toepassingen met 5G. Lees meer over 5Groningen