Hoe is het nu met Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl? Winnaar Online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen’

okt 26, 2020 | Algemeen

In juni organiseerde Economic Board Groningen de online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen’, waarbij ondernemers werden uitgedaagd om met ideeën te komen om anders te werken en ondernemen in deze coronatijd. Yolanda Wals van Fotografie-reizen.nl won met haar idee om een fotografie-driedaagse naar het Noord-Groninger land te organiseren voor amateurfotografen. De jury kende de hoofdprijs van €5.000 toe aan dit initiatief. En de fotoreis werd een groot succes.

“24 uur nadat we de fotografiereis hadden gepubliceerd in onze nieuwsbrief was deze al volgeboekt!”, vertelt Yolanda Wals. “Tot nu toe hebben we deze fotoreis naar het Noord-Groninger land al vijf keer georganiseerd, steeds voor een groep van 15 mensen.” 

Fotografie-reizen.nl organiseert fotoreizen over de hele wereld. De reizen zijn bedoeld voor iedereen die van fotograferen houdt, van beginner tot professional. De fotoreizen zijn volledig verzorgd en er gaan professionele fotografen mee die de deelnemers helpen om hun fotografie-skills naar een hoger niveau te tillen. “Toen we door de coronacrisis geen buitenlandreizen meer konden maken, besloten we om een reis naar onze eigen regio te organiseren,“ vertelt Yolanda. “Noord-Groningen en de Groninger kust stond al een tijdje op ons lijstje, dit was de perfecte timing.” De deelnemers aan de fotoreizen in Noord-Groningen kwamen uit heel Nederland en ook uit België. “Wat de deelnemers met name aansprak aan onze regio was de weidsheid en de rust die ze hier ervaarden,” aldus Yolanda. “Zo noemden ze het fotograferen aan de Waddenkust uniek. Zo stil en rustig als het daar is…” De deelnemers hebben een aantal foto’s op social media geplaatst, dat zorgde voor mooie reclame voor deze regio. “Vrienden van de deelnemers reageerden vaak positief verrast. Eén deelnemer vertelde dat een vriend van hem had opgemerkt ‘Wat heb je nou in Groningen te zoeken?!’ Maar na het zien van de prachtige foto’s veranderde hij van mening.”

De deelnemers verbleven in hotel de Boegschroef in Delfzijl. Yolanda is erg te spreken over de samenwerking en over de mogelijkheden om deze reis coronaproof aan te bieden. “De ruimte waar we fotobesprekingen hielden was op zo’n manier ingericht dat de deelnemers voldoende afstand van elkaar konden houden. Het fotograferen deden we buiten, waar we zonder moeite afstand konden houden. Soms gebruikten we mondkapjes.” De voorlopig laatste fotografiereis naar Noord-Groningen vond plaats van 2 tot en met 4 oktober. Helaas ligt op dit moment (medio oktober 2020) veel stil, in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. Maar Yolanda en haar man zitten absoluut niet stil. Zo kunnen geïnteresseerden via de website www.fotografie-reizen.nl een gratis e-book downloaden met tips voor het fotograferen van paddenstoelen. En wie op de hoogte wil blijven van toekomstige fotoreizen kan zich alvast aanmelden voor de nieuwsbrief. De fotoreis naar het Noord-Groninger land staat alweer op de agenda voor het voorjaar van 2021.

Over EBG Pitch

Economic Board Groningen heeft de EBG Pitch in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Bekijk het overzicht van de pitch-events die EBG heeft georganiseerd.