Het mooiste bedrijf in het mooiste dorp

jun 29, 2020 | Algemeen

Winsum is dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. Dit mooie dorp heeft ook prachtige bedrijven die gezien mogen worden. Daarom organiseerde EBG samen met de Ondernemersvereniging Winsum de verkiezing ‘Het mooiste bedrijf in het mooiste dorp’. De winnaar kreeg €5.000 om te besteden aan zijn/haar bedrijf.

Eetcafé J&A uit Winsum verkozen tot mooiste bedrijf in het mooiste dorp

Eetcafé J&A uit Winsum is de winnaar van de verkiezing ‘Het mooiste bedrijf in het mooiste dorp’. Nadat de jury een selectie had gemaakt uit alle nominaties, mocht het publiek stemmen op hun favoriete bedrijf. In totaal werd er meer dan 2500 keer gestemd en de meeste stemmen gingen naar Eetcafé J&A! Op 1 oktober is de hoofdprijs, een cheque van € 5.000, persoonlijk overhandigd aan Anna Veldhuis van Eetcafé J&A. Ook de andere twee finalisten GAAF! en Family ’t Centrum werden in het zonnetje gezet met een mooie bokaal. De verkiezing werd georganiseerd door Economic Board Groningen in samenwerking met Ondernemersvereniging Winsum.

Winnares Anna Veldhuis van Eetcafé J&A wil graag €1000 van de prijs aan alle andere ondernemers in Winsum geven, via de Ondernemersvereniging Winsum. De rest van het prijzengeld wil ze gebruiken voor het realiseren van een overkapping boven het terras van Eetcafé J&A. Eltjo Dijkhuis (wethouder gemeente Het Hogeland), Henk Sok (voorzitter Ondernemersvereniging Winsum), Erik Doorenspleet (accountmanager Economic Board Groningen) en Emme Groot (voorzitter Economic Board Groningen) waren bij de prijsuitreiking aanwezig. ‘Het is fantastisch om te merken dat de finalisten elkaar het allerbeste gunnen’, aldus Groot. ‘De samenwerking en saamhorigheid onder de ondernemers in Winsum maakt dit dorp extra mooi.’

Over de verkiezing

Deze verkiezing werd georganiseerd voor ondernemers in Winsum. Iedereen mocht een bedrijf uit Winsum nomineren voor ‘Het mooiste bedrijf in het mooiste dorp’. Uit meer dan 1600 inzendingen heeft de jury drie finalisten geselecteerd. Volgens het juryrapport onderscheiden de drie finalisten zich onder andere op het gebied van innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook dragen deze ondernemers op een positieve manier bij aan de bedrijvigheid en leefbaarheid in het dorp. Na de bekendmaking van de drie finalisten was het weer de beurt aan het publiek: zij kozen de uiteindelijke winnaar.

De finalisten presenteerden zich in een korte video aan het publiek:

Eetcafé J&A

GAAF!

Family ’t Centrum

Jury

  • Eltjo Dijkhuis, wethouder gemeente Het Hogeland
  • Henk Sok, directeur Top Installatiegroep en voorzitter Ondernemersvereniging Winsum
  • Erik Doorenspleet, accountmanager Economic Board Groningen.

Economic Board Groningen en Winsum

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren. Ondernemers kunnen gebruikmaken van geld en advies. Ook nu, tijdens de coronacrisis, kunnen ondernemers bij EBG terecht. Het team van EBG werkt met veel plezier vanuit Winsum.