Finalisten EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen’ bekend

jun 2, 2020 | Algemeen

Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl, GymXtraFit uit Steendam en Paydis uit Loppersum zijn geselecteerd als de drie finalisten voor de Online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen’. Met deze pitchwedstrijd daagt Economic Board Groningen ondernemers uit om met ideeën te komen om anders te werken en ondernemen in deze coronatijd. De drie finalisten mogen hun idee om deze crisis goed door te komen online pitchen. Jury en online publiek verdelen het prijzengeld van totaal €10.000 over de drie finalisten.

Oplossingen voor bedrijven in de ‘anderhalve meter maatschappij’

Na eerdere succesvolle edities van de EBG Pitch organiseert Economic Board Groningen (EBG) een Online EBG Pitch. De jury bestaat uit Cas König, directeur Groningen Seaports, Ralph Steenbergen, directeur/eigenaar Nesk, en Abel Nieveen, voorzitter Commerciële Club Ventus.

Door de coronacrisis is de toekomst voor veel ondernemers onzeker. Veel bedrijven zien hun omzet dalen. Tegelijkertijd zijn er ook ondernemers die kansen zien en omdenken tijdens deze crisis. De Online EBG Pitch is bedoeld voor ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen die omdenken in deze coronatijd. ‘Met een geldbedrag voor de drie beste inzendingen geeft EBG een zetje in de rug om het idee uit te voeren’, aldus Emme Groot, bestuursvoorzitter Economic Board Groningen.

Finalisten

De drie finalisten hebben allen een oplossing bedacht om anders te ondernemen tijdens corona. Fotografie-reizen.nl uit Delfzijl wil een fotografie driedaagse naar het Noordgroninger land organiseren voor amateurfotografen. GymXtraFit uit Steendam wil een fit & healthy programma ontwikkelen, gericht op beweging en gezond eten, inclusief een voedingsbox met producten van lokale ondernemers. Paydis uit Loppersum ontwikkelt een applicatie waarmee je op afstand de rekening bij horeca-zaken kunt betalen.

Iedereen kan meebeslissen

De drie finalisten pitchen hun idee in een korte video. Vanaf 10 juni mag iedereen via www.ebgn.nl/coronapitch stemmen op zijn/haar favoriete idee. De jury verdeelt de juryprijs van € 8000 over de drie finalisten (respectievelijk € 5.000, € 2.000, en € 1.000). Daarnaast ontvangt de finalist met de meeste online stemmen de publieksprijs van € 2.000.

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

Economic Board Groningen is opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren. Ondernemers kunnen gebruikmaken van geld en advies. Ook tijdens de coronacrisis kunnen ondernemers bij EBG terecht, o.a. voor webinars, online sessies, de EBG AdviesregelinG en persoonlijk advies. Kijk voor meer informatie op www.ebgn.nl/corona