De finalisten van de EBG Pitch –Infra & Innovatie!

nov 7, 2018 | Algemeen

Gisteren vond de selectie plaats van de EBG Pitch – Infra & Innovatie. Uit de kandidaten werden drie finalisten gekozen die op donderdag 6 december hun idee voor een toekomstbestendig Groningen mogen pitchen. Het beste idee maakt tijdens de finale kans op €20.000 dat wordt verdeeld door een vakjury en publiek.

EBG Pitch –Infra & Innovatie

Na eerdere succesvolle edities organiseert Economic Board Groningen (EBG) samen met BuildinG op donderdag 6 december een EBG Pitch tijdens het Infra Innovatieatelier. Daar bepaalt het publiek samen met de vakjury hoe de €20.000 verdeeld wordt onder de finalisten en wie zijn of haar plannen waar kan maken. De vakjury bestaat uit Kuneke Schraagen, Dean Academie voor Architectuur & Built Environment (Hanzehogeschool Groningen), Richard Lombaerts, Directeur Ruimtelijke Ontwikkeling (Gemeente Groningen) en Gijs Kaashoek, Technisch Directeur Infra en Offshore (HSM).

Bovendien mag de ondernemer met het winnende idee gebruik maken van de proeftuin van BuildinG en ontvangt een lidmaatschap van BINK. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door EBG en BuildinG.

Finalisten

De drie finalisten hebben allen een oplossing bedacht om de infrastructuur van Groningen toekomstbestendig te maken. Martin Pieters (Infrafocus) wil met big-data de staat van bruggen, viaducten en andere kunstwerken in kaart brengen. Cor Lont (Optima Infra) heeft een tool bedacht die real-time inzicht geeft in voortgang en data voor alle betrokken partijen bij een infra project.
Roel van den Berg (KWS Infra) wil een weg van gerecycled plastic realiseren met een holle ruimte eronder voor bekabeling, leidingen, opvang overtollig regenwater en toepassingen voor smart mobility.

Iedereen kan meebeslissen

De EBG Pitch –Infra & Innovatie vindt plaats op donderdag 6 december van 16.15 tot 17.30 uur, tijdens het Infra Innovatieatelier in BuildinG, Zernikelaan 17, Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk voor ondernemers, investeerders en geïnteresseerden uit de regio. Meer informatie en aanmelden kan via www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch.