Events, MOI-communities, aantrekken van nieuwe bedrijven

jan 29, 2019 | Algemeen

EBG Pitch

In 2018 organiseerde EBG drie pitch-evenementen èn een pitch-event speciaal voor jongeren. In totaal schreven 42 bedrijven zich in voor een EBG Pitch en 21 ondernemers zijn verder geholpen bij het uitvoeren van hun bedrijfsplan. Voor Booming Business hebben 144 jongeren zich ingeschreven met een bedrijfsidee.

– EBG Pitch Toerisme, februari 2018 > Bekijk de aftermovie 
– EBG Pitch Bouw en Innovatie, juni 2018 > Bekijk de aftermovie
– EBG Pitch Infra en Innovatie, 6 december 2018 > Lees meer
– EBG Pitch voor jongeren ‘Booming Business’ met Kalvijn > Lees meer

EBG Kenniscafé

Er zijn vier goed bezochte EBG Kenniscafés georganiseerd, om ondernemers en andere geïnteresseerden te informeren over de volgende thema’s:
Marketing en communicatie
Ondernemen in een coöperatie
Hoe organiseer ik groei?
Hoe kom ik aan technisch personeel?

MOI Communities

Er zijn drie MOI Communicaties opgericht: MOI Winsum, MOI Bedum en MOI Eemsdelta. Het doel is een broedplaats te creeren voor innovatieve en inspirerende bedrijvigheid. Meer informatie staat op www.moi-werkplekken.nl

Bezoek aan bedrijven

In 2018 zijn er 206 bedrijfsbezoeken afgelegd danwel persoonlijke gesprekken gevoerd met nieuwe ondernemers uit de regio en 33 herhalingsbezoeken afgelegd. Dit deden zij om de stimuleringsregelingen en financieringsmogelijkheden onder de aandacht te brengen, maar ook om de behoefte van de ondernemer op te halen.

Activiteiten en events

In 2018 was de EBG aanwezig op de Promotiedagen Noord Nederland en de Ondernemersbeurs Winsum. Daarnaast waren wij aanwezig bij netwerkbijeenkomsten van de diverse bedrijven- en ondernemersverenigingen in ons werkingsgebied zoals Ventus, Eemshaven Info, SBE etc.

Aantrekken van nieuwe bedrijvigheid

In 2018 hebben 40 bedrijven interesse getoond om zich te vestigen in dit gebied. In totaal zijn dit jaar 5 bedrijven door acquisitie vanuit EBG geland in ons gebied. Dit zijn Solar Succes BV, COOLBACK , Flexiplus, Cellx en PMC. Zij zorgen gezamenlijk voor 188 nieuwe arbeidsplaatsen.