Events, MOI-communities, aantrekken van nieuwe bedrijven

jan 29, 2020 | Algemeen

Ondernemerschap

EBG Kenniscafés

Er zijn vier goed bezochte EBG Kenniscafés georganiseerd, om ondernemers en andere geïnteresseerden te informeren over de volgende thema’s:

MOI Communities

Economic Board Groningen heeft in 2019 samen met Groningen Seaports MOI Offshore Energy in Delfzijl opgericht. Economic Board Groningen heeft in totaal vier MOI Communities opgericht: MOI Winsum, MOI Bedum, MOI Eemsdelta en MOI Offshore Energy. Ondernemers kunnen hier tegen aantrekkelijke tarieven gebruikmaken van o.a. werkplekken en een vergaderruimte, met als doel broedplaatsen te creëren voor innovatieve en inspirerende bedrijvigheid en kennisdeling.

MOI Eemsdelta was de eerste MOI-locatie die in 2018 is opgericht. MOI Eemsdelta biedt vaste en flexibele werkplekken en vergaderruimtes voor zzp’ers en ondernemers. Hoe is het nu (een jaar na de oprichting) met MOI Eemsdelta. Bekijk de video >

Meer info: www.moi-werkplekken.nl

Gesprekken met ondernemers

In 2019 hebben twee accountmanagers van EBG 160 bezoeken afgelegd danwel persoonlijke gesprekken gevoerd met nieuwe ondernemers uit de regio en 170 herhalingsbezoeken afgelegd. Dit deden zij om de stimuleringsregelingen en financieringsmogelijkheden onder de aandacht te brengen, maar ook om de behoeften van de ondernemers op te halen.

Activiteiten en events

In 2019 was EBG aanwezig op de Promotiedagen Noord-Nederland en de Ondernemersbeurs Winsum. Daarnaast waren wij aanwezig bij netwerkbijeenkomsten van de diverse bedrijven- en ondernemersverenigingen in ons werkingsgebied zoals Ventus, Eemshaven.Info en SBE. Op 16 mei 2019 hebben we een bijeenkomst georganiseerd voor relaties van het GROEIfonds.

Aantrekken van nieuwe bedrijvigheid

Tot en met 2019 hebben 87 bedrijven interesse getoond om zich te vestigen in dit gebied. In totaal zijn er 14 door acquisitie vanuit EBG geland in ons gebied. Zij zorgen gezamenlijk voor 272 nieuwe arbeidsplaatsen.