€20.000 prijzengeld te verdelen voor meest gastvrije idee

feb 5, 2018 | Algemeen

Welke recreatieve ondernemer gaat er met het grootste geldbedrag vandoor? Economic Board Groningen (EBG) stelt €20.000 beschikbaar voor Noord-Groningse pitchers met het beste gastvrije business-idee. Wie de meeste stemmen krijgt, wint het hoogste bedrag. Dit wordt verdeeld tijdens het evenement EBG Pitch – Toerisme & Recreatie in Zeerijp op woensdag 21 februari.

Tijdens de selectiedag op 5 februari zijn uit 19 pitches de drie beste ideeën gekozen die doorgaan naar de finale. Daar pitchen de finalisten hun idee live aan het publiek en de vakjury, bestaande uit drie leden van het Kwaliteitsteam Programma Vrijetijdseconomie van EBG: Tessa aan de Stegge (o.a. eigenaar van toeristisch PR- en Trendbureau Cherry Picker), Wouter Olland (eigenaar van Olland Marketing Solutions) en Floris Venneman (eigenaar van BureauVijftig). Daar bepaalt het publiek samen met de vakjury hoe het prijzengeld van €20.000 wordt verdeeld.

Deelnemers

De selectiecommissie heeft drie deelnemers geselecteerd die hun plan gaan pitchen: Sigrid Heeres van Herberg van Ede. Zij wil in de oude herberg met schilderijen en belevingen het verhaal van Noord-Groningen vertellen. Ard Boer en Gijs van Veldhuizen die een platform gaan opzetten voor Groningse schatten. Zij willen kunst en verhalen in de provincie die ‘verstopt zijn’ achter de particuliere voordeur toegankelijk maken voor iedereen en Lydia van Oosten van Gym Xtra Fit die een sportschool met indoor en outdoor faciliteiten wil opzetten aan het Schildmeer.

Tijd en plaats

EBG Pitch – Toerisme & Recreatie vindt plaats op woensdag 21 februari bij de Diek’n in Zeerijp. Iedereen die wil komen kijken en meestemmen is van harte welkom. Na de EBG Pitch vindt er een gezellige en informatieve markt van het Groningste van Groningen plaats waar ondernemers elkaar, maar ook de bewoners van het gebied en andere geïnteresseerden kunnen ontmoeten. U kunt zich aanmelden via: www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch

EBG helpt ondernemers

EBG heeft het evenement en de prijs in het leven geroepen om ondernemers Noord-Groningen te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven.