€ 20.000 voor beste Noord-Groningse pitcher, publiek mag € 15.000 verdelen

jun 7, 2017 | Algemeen

Welke ondernemer gaat er met het grootste geldbedrag vandoor voor zijn idee? Economic Board Groningen (EBG) stelt € 20.000 beschikbaar voor de Noord-Groningse pitchers met het beste business-idee. Wie de meeste stemmen krijgt, wint het hoogste bedrag. Dit wordt verdeeld tijdens het evenement EBG Pitch &Go op de Eemsdelta Expo in Appingedam op donderdag 15 juni.

Tijdens de selectiedag op 2 mei zijn uit 21 pitchers de vier beste gekozen die doorgaan naar de finale. De fans van de ondernemers en het publiek mogen via een online tool € 15.000 verdelen. De jury, bestaande uit Harm Post, Roy Boxmeer en Xandra Groenewold, mogen stemmen over de overige € 5.000. De presentatie is in handen van Drewes Wildeman.

Deelnemers

De jury heeft vier deelnemers geselecteerd die hun plan gaan pitchen: Gerande Sikkema van Beleef het Noorden, een Bed & Breakfast met uitbreidingsplannen, Wilco Stollenga van AgriFly brengt met zijn zelfgebouwde drone akkers in kaart om efficiënter gewassen te kunnen telen, Tom Steffens van DUBISTR (‘je bent er’) ontwikkelt een app voor betere afstemming tussen pakketbezorgers en bewoners en tenslotte is Jacqueline Gonzalez van Mothers United van plan een (afhaal)restaurant te openen op station Delfzijl waar vrouwen zonder werk aan de slag kunnen.

EBG helpt ondernemers

EBG heeft het evenement en de prijs in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren hun ideeën uit te werken en ze hierbij een financiële zet in de rug te geven. Om ook de ondernemers te helpen die afvielen bij de selectiedag, heeft EBG een aantal workshops georganiseerd, bijvoorbeeld over het schrijven van een businessplan.

Tijd en plaats

EBG Pitch&Go vindt plaats op donderdag 15 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur tijdens de Eemsdelta Expo. Iedereen die wil komen kijken en/of meestemmen is van harte welkom. U kunt zich aanmelden via: https://www.economicboardgroningen.nl/pitchengo.