Eerste lichting studenten van de opleiding Houtskeletbouw gaat aan het werk bij Eemshout Prefab in de Eemshaven


jun 9, 2021 | Algemeen

Zes studenten krijgen vrijdag hun diploma én kunnen direct aan het werk bij Eemshout Prefab, na het afronden van de praktijkopleiding tot Houtskeletbouwer. Vrijdag 4 juni vond in kleine kring de feestelijke diploma-uitreiking plaats. De zes nieuwe werknemers begonnen in 2019 met de nieuwe opleiding Industrieel Produceren met Hout, waarbij leren en werken wordt gecombineerd. Onder begeleiding van een ervaren voorman bij Eemshout Prefab konden zij tijdens de opleiding gelijk aan de slag op de werkvloer. De opleiding is in samenwerking met Technopark uitgevoerd. Eemshout Prefab kan deze zes werknemers een baan aanbieden mede dankzij de bijdrage vanuit de ArbeidsplaatsenregelinG van Economic Board Groningen. Eemshout ontving een bijdrage voor twintig nieuwe arbeidsplaatsen.

Op de werkvloer werden de studenten begeleid door een voorman/leermeester. De theorielessen en toetsing vonden plaats bij Technopark in Heerenveen. “Het gaat om een gemêleerd gezelschap”, vertelt Silvia Akkerman van Eemshout. “De meeste mensen die de praktijkopleiding hebben afgerond hadden al werkervaring in diverse branches. Zo heeft één van hen vroeger gewerkt als bakker.”

Jorine Rupert van Technopark: “Deze opleiding vindt voor het grootste deel plaats in de praktijk. De theorie is ondersteunend en dat wat er wordt geleerd wordt direct toegepast. De opleiding is heel toegankelijk voor mensen met een passie voor hout en techniek.” 

Pieter de Boer, directeur bij Eemshout: “Deze collega’s hebben een opleiding afgerond naast hun fulltime baan. We zijn trots op hen!”

Eemshout Prefab heeft 50 medewerkers in dienst en verwacht de komende jaren verder te groeien. Op dit moment zijn nog 7 studenten in opleiding tot Houtskeletbouwer. Zij verwachten eind 2021 hun diploma te ontvangen.  

 

Over de ArbeidsplaatsenregelinG

Tot en met 2020 konden ondernemers een bijdrage van de EBG ArbeidsplaatsenregelinG aanvragen wanneer zij gingen investeren in hun bedrijf en dit nieuwe arbeidsplaatsen zou opleveren. Het is nu niet meer mogelijk om gebruik te maken van de ArbeidsplaatsenregelinG.