Een sfeerimpressie: EBG Pitch – de 5G editie

okt 23, 2017 | Algemeen

Het was een spannende dag voor de drie finalisten van EBG Pitch afgelopen donderdag. Voorafgaand aan Trendship, hét business inspiratie en innovatie event van Noord-Nederland, mochten zij hun idee met 5G live pitchen voor een publiek van ruim 150 bezoekers.

Om elf uur ’s ochtends stroomde de zaal vol met geïnteresseerden, investeerders, innovators en natuurlijk vrienden en familie van de pitchers zelf. De dagvoorzitter, Jarno Duursma, stelde eerst de drie leden van de vakjury voor. Na een korte introductie van de app waarmee het publiek het geld kon verdelen, was het tijd voor de pitchers om het publiek te overtuigen.

De pitches

Wil van Paridon (Respectis) beet het spits af. Hij wil een systeem ontwikkelen dat aardbevingstrillingen meet en verbonden is met 5G. Onze tweede finalist Frans van Waes (Vialis) nam het publiek mee in de wereld van zelfrijdend vervoer. Zijn zorgvuldig uitgewerkte plan biedt oplossingen voor zelfrijdende bussen in verschillende verkeerssituaties. Tot slot was het aan Michel Suurmeijer (Mediacaster) om de jury en het publiek ervan te overtuigen om op zijn plan om openbare prullenbakken in Groningen te voorzien van sensoren te stemmen.

De uitslag

Na afloop van de pitches was het tijd om te stemmen. Terwijl de vakjury zich terugtrok om tot een winnaar te komen voor de juryprijs van € 5.000, bracht het publiek haar stem uit op hun favoriet. Na een kort overleg koos de vakjury unaniem voor Michel Suurmeijer van Mediacaster als winnaar en liet hem naar huis gaan met de cheque van € 5.000 en de kans om zijn idee te testen in het 5G Lab! Ook het publiek koos Suurmijer overduidelijk als grote winnaar. Uiteindelijk ging hij er in totaal met € 13.845 vandoor. De tweede plaats was voor Van Waes met € 3.139. Van Paridon ging er vandoor met derde prijs (€ 3.016). Wat Suurmeijer zelf vond van zijn winst? 

“Heel leuk natuurlijk, dat is goed voor het zelfvertrouwen en het is voor ons een teken dat we al op de goede weg zitten. Wij zijn heel blij dat zowel de vakjury als het publiek op ons idee gestemd hebben. Door EBG hebben we meerdere contacten kunnen leggen en zijn we in een soort stroomversnelling terecht gekomen.”

Meer weten?

Meer weten over de kandidaten? Bekijk hier de filmpjes waarin ze zichzelf en hun idee met 5G introduceren. Ook op RTV Noord is aandacht geweest voor EBG Pitch en onze fantastische winnaar. En op 5Groningen.nl lees je nog iets meer over het verloop van het evenement.