Economic Board Groningen zoekt een mkb adviseur

mrt 31, 2022 | Algemeen

Wij zijn bij Economic Board Groningen op zoek naar een kundige, enthousiaste ondernemersadviseur voor ons programma GroBusiness. Heb jij affiniteit met de provincie Groningen, mkb-ondernemers en economische groei? Dan zoeken we jou als aanvulling op ons team.

Wie wij zijn

Economic Board Groningen werkt aan de economieversterking van onze mooie provincie. Onze organisatie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot verbinder tussen ondernemers, onderwijs en overheden. Economic Board Groningen is een uitvoeringsorganisatie met programma’s als Vrijetijdseconomie, Energietransitie, 5Groningen en GroBusiness.

Het programma GroBusiness is sinds april 2021 actief en vormt het ondernemersloket voor het mkb in de provincie. Ondernemers uit de regio kunnen kosteloos bij GroBusiness aankloppen met uiteenlopende vraagstukken over groei, duurzaamheid, innovatie, financiering of marketing. Mbk adviseurs gaan vanuit GroBusiness op locatie in gesprek over de vragen van een ondernemer. Ze vinden antwoord op de vraag of verbinden de ondernemer in de regio met tweedelijns dienstverleners, collega-ondernemers of andere interessante partijen. Het doel? Ondernemend Groningen versterken. GroBusiness wordt gefinancierd door de Provincie Groningen.

Wie jij bent

  • Je hebt affiniteit met (mkb-)ondernemers en hebt ervaring in het werken met deze doelgroep;
  • Je hebt een achtergrond in financiering of verduurzaming of je wilt je hierin verdiepen;
  • Je hebt een netwerk in Noord-Nederland en bent goed thuis in de provincie, haar mensen en cultuur;
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen en gaat in je functie proactief op zoek naar organisaties om verder te helpen.
  • Je hebt ruime bedrijfskundige ervaring en kunt inhoudelijk goed meepraten over brede bedrijfskundige disciplines;
  • Je werkt graag in teamverband samen toe naar onze doelen en kunt zelfstandig het veld in voor ondernemersgesprekken;
  • Zzp- en/of ondernemerservaring is een pré.

Wat je gaat doen

Samen met drie collega’s vorm je het team van mkb adviseurs voor eerstelijns ondernemersvragen. Je hebt afwisselende werkweken: van teamoverleggen en netwerkbijeenkomsten tot ondernemersgesprekken, assessment afnames, leadgeneratie en verslaglegging. Je werkt in een klein, gemotiveerd team aan gestelde doelen.

Ben jij onze nieuwe adviseur?

De functie is voor 32 tot 40 uur, in loondienst krijg je van ons een leaseauto om je door de provincie heen te bewegen. Zzp’er? We gaan graag met je in gesprek om te zien wat de mogelijkheden zijn. Je salaris en vakantiedagen zijn marktconform en passend bij de functie. Geïnteresseerd? We zien je motivatie en cv graag tegemoet voor 15 april via info@ebgn.nl. Vragen over de functie? Neem contact op met programmamanager Kees Tuin via +31 6 82019213.