Economic Board Groningen verwelkomt Dell EMC en VMware als nieuwe partners van 5Groningen

dec 12, 2018 | Algemeen

Toetreding zorgt voor boost in de ontwikkeling van 5G-applicaties en IoT use cases

Economic Board Groningen (EBG) maakt vandaag bekend dat de Amerikaanse bedrijven Dell EMC en VMware toetreden als technologiepartners tot het 5Groningen-programma. Als nieuwe leden van 5Groningen sluiten Dell EMC en VMware zich aan bij de 10 andere partners die allen gespecialiseerd zijn op het gebied van telecom, innovatie, wetenschap en economische ontwikkeling voor het ontwikkelen en testen van 5G-toepassingen, met focus op het Internet of Things (IoT). Door het leveren van resources, waaronder infrastructuur, software en kennis, laten Dell EMC en VMware hun expertise en innovatieve mogelijkheden op het gebied van telecommunicatie en IoT zien. De komende maanden zullen diverse 5G pilots worden gedaan op basis van de krachtige platformen van Dell EMC en de brede security- IoT- en virtualisatiekennis en -oplossingen van VMware.

Groningen voorloper in Europa met 5G-testen

5Groningen brengt partners samen die zijn gespecialiseerd in telecommunicatie, innovatie, wetenschap en duurzame economische ontwikkeling die samen de praktische toepassing van 5G – de nieuwe generatie van mobiele technologie – onderzoeken in een ruraal gebied, en daarmee een impuls geven aan de economische ontwikkeling van Noord-Groningen. Het Innovatie-onderzoek richt zich op de sectoren logistiek, gezondheidszorg, het milieu, energie en landbouw. Zelfrijdende auto’s en het monitoren van gewasziektes zijn twee belangrijke voorbeelden van specifieke toepassingen waaraan gewerkt wordt. Groningen is de enige regio in Europa waar 5G-testen op deze schaal gedaan worden, hierdoor is het 5Groningen-project een uniek initiatief in de EU.

Win-win-win voor Dell EMC, VMware en 5Groningen

De kennis en expertise van zowel Dell EMC als VMware zullen een boost geven aan de ontwikkeling van 5G- en IoT-toepassingen. Door het combineren van krachten met de andere deelnemers aan 5Groningen, profiteren zowel Dell EMC, VMware alsook EBG van nieuwe mogelijkheden en een nog geavanceerder platform.

Peter Rake, programmamanager van 5Groningen: ”Ik ben verheugd dat Dell EMC en VMware onze 5G-proeftuin komen versterken. Deze Amerikaanse bedrijven zijn wereldspelers in virtualisatie, IoT en cloud-oplossingen en onze pilotprojecten kunnen hiermee profiteren van de inzet van hun technologische kennis en ICT-platformen.”     

“Nu de telecomsector zijn 5G-strategie aan het uitrollen is, werkt VMware samen in een groter ecosysteem om de nieuwe generatie van cloud native en gevirtualiseerde oplossingen vorm te geven en op te leveren. Zo kunnen service providers profiteren van de voordelen van 5G, IoT en succesvol zijn in de cloud-economie. Onze deelname aan de 5G proeftuin in Groningen, samen met Dell EMC, is een belangrijk initiatief in het versnellen van de ontwikkeling van de beste oplossingen”, aldus Leon de Werker, Senior Regional Director Benelux van VMware.

Patrick van de Coolwijk, Managing Director Commercial bij Dell EMC Nederland: “5G heeft een enorm potentieel om de samenleving beter te verbinden, diensten te versnellen en deze gebruiksvriendelijker te maken. Dell EMC ziet het als zijn missie om vernieuwende initiatieven zoals de 5G-proeftuin te faciliteren en we zijn dan ook verheugd om samen met VMware toe te treden tot het 5Groningen-programma. Dell EMC zal de fysieke infrastructuur leveren waardoor hoge volumes aan data razendsnel kunnen worden verwerkt. Door het leveren van rekenkracht, data-opslagmogelijkheden en een netwerk, maken we het voor bedrijven mogelijk baanbrekende applicaties te bouwen en de ontwikkeling van 5G een boost te geven.”