Economic Board Groningen richt kwaliteitsteam voor toeristische ondernemers op

okt 5, 2016 | Algemeen

De Economic Board Groningen (EBG) richt een kwaliteitsteam op voor toeristische ondernemers in Noord-Groningen. Dit gebeurt op 11 oktober tijdens de ‘Inspiratiedag Kansen voor Recreatie en Toerisme’ in de Walsemaweer in Kantens, waar 70 toeristische ondernemers uit de regio bij elkaar komen. Het kwaliteitsteam, bestaande uit Tessa aan de Stegge (travel trendwatcher), Wouter Olland (gastvrijheid professional), Floris Venneman (marketing strateeg) en Arjan in ’t Veld (marketeer doelgroep 50+), kan ondernemers helpen hun bedrijf te verbeteren op het gebied van gastvrijheid, online communicatie en ondernemerschap om zo meer toeristen te trekken. Het team gaat samen met de ondernemer op zoek naar de kwaliteitsslag in zijn of haar bedrijf.

EBG brengt de toeristische ondernemers bij elkaar omdat de sector meer toeristen kan aantrekken  als bedrijven onderling beter samenwerken. Tijdens de bijeenkomst gaan sprekers en bezoekers samen onderzoeken hoe ze Noord-Groningen aantrekkelijker kunnen maken voor toeristen en hoe ze hier meer mee kunnen verdienen. Ook kunnen ze masterclasses volgen over onder meer gastvrijheid, online communicatie en nieuwe businessmodellen.

Duco Schenk, programmamanager toerisme van Economic Board Groningen: “EBG is in het leven geroepen om de economie in Noord-Groningen vooruit te helpen en de vrijetijdseconomie is daar een belangrijk onderdeel van. Ondernemers hebben deels hun krachten gebundeld in de regio, maar die samenwerkingsverbanden helpen de sector nog niet genoeg om de kwaliteit van hun ondernemerschap te verbeteren. Daarom gaat EBG, geholpen door het kwaliteitsteam, toeristische ondernemers in staat stellen om hier een inhaalslag te maken. Bovendien is de sector nog heel versnipperd, terwijl het voor toeristen en ondernemers zelf interessanter is als er meer wordt samengewerkt. Die eenpitters hebben niet de spierkracht om alleen het verschil te maken, daarom brengen wij ze bij elkaar.”

De inspiratiedag begint om 9.30 en eindigt om 17.00 uur. Het is de eerste in een reeks van drie. Het programma is hier te vinden.