Economic Board Groningen organiseert wedstrijd voor kinderen in de provincie Groningen: De Tijdcapsule van Groningen

okt 28, 2020 | Algemeen

Economic Board Groningen nodigt kinderen in de provincie Groningen uit om mee te doen aan de Tijdcapsule van Groningen. Hoe zou Groningen er over 30 jaar uit moeten zien? Welke dromen en wensen heeft de nieuwe generatie Groningers voor hun eigen buurt of onze regio? Kinderen kunnen hun ideeën voor de toekomst in de digitale tijdcapsule stoppen. De beste en mooiste inzendingen winnen een prijs!

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de bedrijvigheid in het aardbevingsgebied te stimuleren. Het onderwijs is één van de aandachtsgebieden van EBG. EBG ontwikkelt onderwijsprogramma’s en financiert lesprogramma’s op het gebied van ondernemerschap, techniek en ICT.

Meedoen

‘EBG houdt zich bezig met de toekomst van Noord- en Midden-Groningen’, zegt Emme Groot, bestuursvoorzitter bij EBG. ‘We zijn benieuwd hoe de nieuwe generatie Groningers denkt over de regio waar ze opgroeien. Welke wensen en ideeën hebben ze voor de toekomst van hun buurt, voor Groningen?’
Kinderen kunnen individueel of met de hele klas meedoen aan de wedstrijd. Ze plaatsen hun idee voor de toekomst in de ‘digitale tijdcapsule’, via de app Spacetime Layers. Deze app is ontwikkeld door Patrick Trentelman, samen met zijn basisschoolklas. In de app kunnen de kinderen tekst, beeld en/of video uploaden. Er staan al een aantal mooie wensen in de app, onder andere van wethouder Erik Drenth en wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden-Groningen. Jaap Borg heeft een video toegevoegd van zijn bezoek bij Loek Bos op de boerderij van zijn familie. Loek vertelt over de boerderij en over zijn dromen en ideeën voor de toekomst.  

Prijzen

Er zijn leuke prijzen te winnen, zoals een VIP-tour met de hele klas naar het Groninger Forum. De vakjury zal alle ideeën beoordelen en de prijswinnaars aanwijzen. 

Kijk op www.economicboardgroningen.nl/tijdcapsule voor meer informatie.

De Tijdcapsule van Groningen is een initiatief van Economic Board Groningen en wordt georganiseerd in samenwerking met Kansrijke Groningers, Stichting Kunst & Cultuur, Biblionet Groningen en Basicly.