Economic Board Groningen houdt Conferentie ‘Onderwijs en Ondernemen’

feb 5, 2017 | Algemeen

De Economic Board Groningen (EBG) houdt donderdag 9 februari de conferentie ‘Onderwijs en Ondernemen’. EBG wil ondernemerschap stimuleren door onderwijs op de basis- en middelbare scholen aan te laten sluiten bij digitale ontwikkelingen. Doel van de conferentie is samen met de schoolbesturen te onderzoeken op welke wijze dit het beste kan worden uitgevoerd. Voor de conferentie zijn schoolbesturen en docenten van basisscholen, middelbare scholen en MBO in Noord-Groningen uitgenodigd.

Investeren in onderwijs

EBG werkt aan een sterkere economie in Noord-Groningen. Onderwijs is essentieel om jongeren ondernemerschapsvaardigheden bij te brengen en hen voor te bereiden op nieuwe technologische ontwikkelingen.

Emme Groot, voorzitter bestuur Economic Board Groningen: ‘EBG wil alle leerlingen in Noord-Groningen de mogelijkheid geven om op een innovatieve manier te leren over ontwikkelingen op het gebied van ICT en 3D-printing. We willen dit ook graag financieren en de scholen ontzorgen door het inzetten van professionele organisaties als Stichting Jong Ondernemen, 3Dkanjers en Stichting I.Turn.It. We kunnen dit niet alleen en willen graag van docenten en schoolbesturen weten wat er nodig is, hoe we samen kunnen optrekken en wat wij kunnen doen om dit project te laten slagen.’

De conferentie is bedoeld voor docenten en schoolbesturen van basis- en middelbare scholen in Noord-Groningen. Aanmelden via office@ebgn.nl. Locatie van de conferentie is Nijlicht, Eemshaven, Delfzijl.