Economic Board Groningen houdt 5G-editie EBG Pitch

sep 5, 2017 | Algemeen

Deelnemers kunnen €20.000 euro winnen, publiek mag geld verdelen

Na een succesvolle eerste editie in juni, houdt de Economic Board Groningen (EBG) op 19 oktober de tweede editie van het event EBG Pitch. Het pitchevent staat dit keer volledig in het teken van 5G. Studenten en ondernemers pitchen hun idee met 5G aan jury en publiek, die vervolgens allebei stemmen wie er met het grootste bedrag vandoor gaat en zijn of haar plannen waar kan maken. EBG stelt € 20.000 aan prijzengeld beschikbaar. De winnaar mag zijn of haar idee bovendien komen testen in het 5G Lab in Groningen.

Selectiedag

Studenten, mkb’ers en start-ups kunnen zich uiterlijk 18 september aanmelden voor de selectiedag op 26 september. In het 5G Lab pitchen zij hun idee aan de deskundige jury: Marco Smit van EBG, Sytze Hellinga van het GROEIfonds en Jan Gerbrand Krol van Incrowdz. Zij beslissen ter plekke welke drie deelnemers doorgaan naar de finale op 19 oktober.

Trendship

De finale van EBG Pitch vindt plaats tijdens technologie-event Trendship in Martiniplaza in Groningen. Het duurt van 11.00 tot 13.00 uur, waarna deelnemers en bezoekers direct door kunnen lopen om het programma van Trendship te volgen.

5Groningen

EBG Pitch – 5G editie biedt (toekomstige) ondernemers met een goed idee, dat relevant is voor Noord-Groningen, een podium. 5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Dit supersnelle internet biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden en kansen voor Internet of Things (IoT). De technologie is pas vanaf 2020 commercieel beschikbaar, maar binnen 5Groningen, een project van EBG, wordt nu al volop getest. Dit gebeurt in het 5G Lab in Groningen en op het platteland van Noord-Groningen: ’s werelds grootste rurale testveld voor toepassingen met 5G.

Aanmelden

Studenten, start-ups en mkb’ers die hun idee willen pitchen, kunnen zich voor 18 september hier aanmelden.