EBG Pitch&Go op Eemsdelta Expo voor ondernemers met goed business idee

apr 23, 2017 | Algemeen

De Economic Board Groningen zoekt ondernemers met goede ideeën die een extra impuls kunnen gebruiken bij de uitwerking van hun plannen. Tijdens het live pitch-event Pitch&Go op donderdag 15 juni tijdens de Eemsdelta Expo kunnen 4 ondernemers een mooie geldprijs in de wacht slepen, waarmee ze hun goede idee kunnen omzetten in een succesvol businessplan.

Wat houdt het event in?

Ondernemers uit het aardbevingsgebied of ondernemers die zich daar willen vestigen kunnen zich met hun goede idee aanmelden via www.ebgn.nl/pitchengo. Alle aanmelders worden vervolgens door EBG benaderd en kunnen worden uitgenodigd voor de selectiedag op 2 mei. Hier worden de 4 ondernemers uitgekozen die mogen pitchen tijdens Pitch&Go op de Eemsdelta Expo.

De 4 meest kansrijke ideeën krijgen de mogelijkheid om het publiek te bewegen hun plan te ondersteunen. Dit ondersteunen kan “live” door middel van stemmen, donaties, investeringen, aankopen en zogenaamde “in kind bijdrages”. Het publiek bepaalt naar wie het geldbedrag gaat dat de Economic Board beschikbaar stelt. Ook de jury stelt een bedrag beschikbaar voor de winnaar. De pitchers worden op het podium door de jury, bestaande uit een aantal ervaren ondernemers, “geknipt en geschoren”. Bovendien zal er ter plekke de mogelijkheid zijn om vanuit “de crowd” vragen te stellen aan de pitchers en vice versa. Pitch&Go is een zeer interactief event met als doel om publiciteit, sympathisanten, klanten, ambassadeurs, financiering en (netwerk)ingangen te verschaffen aan ondernemers in Noord-Groningen.

Aan het einde van het event wordt de winnaar gekozen door het publiek en door de jury. Echter iedereen die een pitch heeft gehouden wordt door de EBG en/of partners verder geholpen met zijn/haar plannen. Naast de kans op een geldbedrag ontvangen de pitchers met hun deelname uiteraard de nodige publiciteit en alle deelnemers krijgen advies bij de verder ontwikkeling van hun business idee.

Iedereen is welkom

Pitch&Go vindt plaats op 15 juni van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor ondernemers, investeerders en organisaties in Noord-Groningen en daarbuiten die interesse hebben om zich te verdiepen in de cases van de ondernemers die op het podium gaan pitchen. Ook familie en vrienden van de pitchers zijn van harte welkom.

Meedoen? Geef jouw business idee een vliegende start en meld je aan via: www.ebgn.nl/pitchengo

Over Economic Board Groningen

De Economic Board Groningen (EBG) geeft de economie in Noord-Groningen een extra impuls. EBG wil zorgen voor meer bedrijvigheid en meer banen in Noord-Groningen.

Dit doet EBG door ondernemers met goede plannen te ondersteunen en te financieren, het onderwijs toekomstgerichte lespakketten aan te bieden, nieuwe bedrijven naar de regio te halen en te investeren in snel internet voor iedereen. Daarnaast helpt EBG de kansrijke sectoren bouw, 5G en ICT, toerisme en de groene chemie verder te groeien.