EBG Pitch – Pitch & Go

jun 29, 2018 | Algemeen

In mei 2018 opende een groep Antilliaanse bijstandsmoeders een cateringbedrijf in een leegstaande stationsrestauratie in Delfzijl. In 2017 wonnen zij onder de naam ‘Mothers United’ de eerste editie van EBG Pitch van Economic Board Groningen.

Na twee jaar hard werken en wachten konden de vriendinnen hun droom waarmaken. De 10.000 euro die zij wonnen tijdens de EBG Pitch gaf hierbij een financiële zet in de rug. Hoe is het nu met hen?

 

In mei 2018 opende een groep Antilliaanse bijstandsmoeders een cateringbedrijf in een leegstaande stationsrestauratie in Delfzijl. In 2017 wonnen zij onder de naam ‘Mothers United’ de eerste editie van EBG Pitch van Economic Board Groningen. Na twee jaar hard werken en wachten konden de vriendinnen hun droom waarmaken. De 10.000 euro die zij wonnen tijdens de EBG Pitch gaf hierbij een financiële zet in de rug. Hoe is het nu met hen?

Roti en nasi in Delfzijl

Als we ‘s ochtends het restaurant van Mothers United binnenkomen zijn twee dames al druk bezig met de voorbereidingen van de maaltijden voor die dag. “Voordat we konden starten met ons restaurant moest er heel veel gebeuren. Dit pand zag er echt uit als een bouwval”, vertelt Nariela Martis. “Veel mensen zouden het nu niet meer herkennen!” Mede dankzij het geldbedrag dat ze wonnen bij de EBG Pitch konden ze verder met de verbouwing en de laatste materialen aanschaffen.

Roti en nasi
Mothers United heeft een menukaart met een aantal opties. Erg populair zijn de roti en nasi met saté of kip. Ook maken de dames veel gestoofd vlees en gestoofd kip, vaak met rijst. “We verkopen meestal zo’n 20 maaltijden per avond.” En ’s ochtends vroeg kun je er al terecht voor bijvoorbeeld een kop koffie met een heerlijk pasteitje.

Van huismoeder naar cateraar
Mothers United begon in 2015 in een klasje van de sociale dienst. Een paar vriendinnen bedachten een plan voor een restaurant in de stationsrestauratie en kregen de NS enthousiast.

Vervolgens was het een tijd hard werken en wachten tot ze hun restaurant/koffieroom konden openen. “Ik heb de laatste tijd ontzettend veel geleerd”, vertelt Nariela. “Ik heb cursussen gevolgd, maar ik leer vooral veel in de praktijk, zoals een kasformulier maken, kassa tellen, bonnen uitdraaien.. Het zijn kleine dingen, maar voor mij was het allemaal nieuw. Voordat ik hier werkte zat ik thuis en was ik huismoeder. Mothers United heeft voor mij een heel grote verandering gebracht. Ik ben een actief persoon. Ik wil graag werken en méér doen met mijn leven. Het is wat ik zelf wilde. A dream came true!”

Op dit moment wordt het stationsplein opgeknapt. “Als we straks een terrasje voor de deur hebben is dit een perfecte plek.”

EBG Pitch
Mothers United was de winnaar van de eerste EBG Pitch van Economic Board Groningen. De jury kende de 5.000 euro toe aan het initiatief van de moeders om in de leegstaande stationsrestauratie van Delfzijl een restaurant en cateringbedrijf te beginnen. Het publiek verdeelde 15.000 euro over de 4 deelnemers. Mother United ging met ruim 10.000 euro terug naar Delfzijl.