Op RTV Noord: EAZ Wind – het bedrijf dat het platteland van energie voorziet

sep 13, 2020 | Algemeen

In Noord- en Midden-Groningen gebeuren mooie dingen! In de video-serie ‘Met kop en schouders’ zet EBG een aantal ondernemers in the picture die hun verhaal doen. Hoewel ze werken in heel verschillende branches, hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen: ze hebben ambitie, ze zijn succesvol en ze vallen op. Ze zijn trots om te ondernemen in onze regio. En ze hebben gebruik gemaakt van een van de regelingen van EBG. 

In deze video vertelt IJssebrand Ziel over zijn bedrijf EAZ Wind. Voor veel mensen zijn de E.A.Z. windmolens inmiddels een vertrouwde aanvulling op het Groningse landschap. De E.A.Z. windmolens worden aangeschaft door boerenbedrijven, maar ook steeds meer dorpen nemen gezamenlijk een windmolen af. Dankzij het bescheiden formaat, de houten bladen en de ranke mast heeft de windmolen een vriendelijke uitstraling. Bij EAZ Wind werken 50 mensen. 

‘We hebben een windmolen ontwikkeld om specifiek voor de boerderij zo constant mogelijk over het jaar energie op te wekken’, vertelt Ijssebrand. ‘EAZ Wind zorgt voor energie op het platteland. EAZ Wind is gestart in Groningen en breidt uit naar de rest van Nederland en ook in België en Duitsland realiseren we projecten. Ik kom van origine uit de werktuigbouw. ik vind het heerlijk om met de techniek van een windmolen, maar ook met een energiesysteem op zo’n boerderij bezig te zijn. Ik ben het meest trots als ik door Groningen rijdt en alle windmolens zie die door ons zijn gemaakt.’ EAZ Wind heeft gebruik gemaakt van het GROEIfonds van Economic Board Groningen. 

Over het GROEIfonds

Geld nodig om te starten, groeien, innoveren, uitbreiden? Het GROEIfonds durft meer risico te nemen dan andere financiers. Groninger Economisch Investeringsfonds van de Economic Board Groningen (EBG) is een laagdrempelig en aantrekkelijk fonds voor ondernemers. Lees meer over het GROEIfonds.