Denkkracht met ‘digitale dimensie’ ingezet voor 5Groningen

mrt 20, 2016 | Algemeen

Woensdag 15 maart vond in de Mediacentrale in Groningen een bijzondere bijeenkomst plaats. Ondernemers uit het digitale en online werkveld van Groningen brainstormden met elkaar over de mogelijkheden die de toekomstige standaard voor mobiele communicatie 5G kan bieden voor Groningen, Nederland en de rest van de wereld.

Gastheer Stef van der Ziel van JetStream verwelkomde ons bij gate 4 waar de sessie ging plaatsvinden. Met veel passie en scherpe analyses van onder meer Mark Vletter (Voys), Jeroen Bos (Bossers & Cnossen) en Marko Bolt (Omnidots) werd een tijdreis gemaakt naar 2020. De visie over leven, wonen en werken in de nabije toekomst met de nieuwste mobiele technologie van 5G en de realiteit van internet der dingen (internet-of-things) leidde tot spannende doorkijkjes en mooie ideeën. Wat te denken van realtime beelden uit drones, deuren die vanzelf openen voor de juiste persoon, maar dicht blijven voor anderen en track & trace van je kinderen?

Na een mooie wrap up over de resultaten van Robbert Kelder (KPN), die de meeting faciliteerde, en de constatering van Marco Smit (EBG) dat er veel sprankelende ideeën zijn verzameld, sloot Peter Rake de sessie tevreden af met de belofte dat er zeker een vervolg gaat komen met deze originele en creatieve groep ‘digitale’ denkers.