“De wedstrijd heeft veel dynamiek in het netwerk opgeleverd. Maar nu begint het pas echt” – Akke Groenewoud in Noordz

jan 22, 2020 | Algemeen

In Noordz van 22 januari staat een artikel over de Sustainable Industry Challenge. Aan het woord komen Akke Groenewoud, bestuurder bij Economic Board Groningen en Tim Rademacker, directeur van CFK Recycling en winnaar van de wedstrijd.  

CFK Recycling uit Duitsland werd op 8 januari door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Sustainable Industry Challenge – Chemport Europe edition. Deze scale-up bedacht een methode voor het recyclen van koolstofvezels voor de uitdaging van Teijin Aramid. CFK Recycling wint €100.000,- om te besteden aan de uitwerking van hun innovatie voor dit duurzaamheidsvraagstuk. 40 scale-ups deden mee aan de wedstrijd en maakten tijdens het tweedaagse event kennis met regionale partijen, om hier in de toekomst mogelijk mee te gaan samenwerken.

De Sustainable Industry Challenge is vooral bedoeld om het Noorden (inter)nationaal op de kaart te zetten. “Het heeft vooral veel dynamiek in het netwerk opgeleverd,” vertelt Akke Groenewoud. “Maar het is de eerste editie en het is net afgelopen, dus je weet nog niet precies wat het allemaal teweeg heeft gebracht. Het was een leuk evenement, maar eigenlijk begint het nu pas.”

De organisatie wil met de wedstrijd vooral zorgen dat er verbinding wordt gelegd tussen bedrijven uit de regio en de 230 bedrijven die zich hebben ingeschreven. Met de hoop dat er een samenwerking optreedt, of dat de bedrijven uit het buitenland zich hier vestigen. “We zetten in op het ontstaan van zoveel mogelijk relaties en hopen dat een aantal van de scale-ups zich uiteindelijk gaat vestigen in dit gebied,” aldus Groenewoud. “Samenwerken aan verduurzaming, meer bedrijvigheid en meer banen. Ook na afloop van de Challenge gaan we hiermee door.”

Lees het hele artikel op Noordz. 

Lees meer over de Sustainable Industry Challenge